Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mig miler de persones tallen la T-11 a Tarragona per reclamar millores al CAP La Granja

Els manifestants demanen més recursos, més personal i una millor atenció telefònica

Imatge dels manifestants que han tallat la T-11 a Tarragona per reclamar millores en el CAP La Granja i de la resta de centres de la ciutat Imatge dels manifestants que han tallat la T-11 a Tarragona per reclamar millores en el CAP La Granja i de la resta de centres de la ciutat MAR ROVIRA / ACN
Veïnatge ACN
Dissabte, 31 Octubre 2020 19:35

Mig miler de persones han tallat aquest dissabte a la tarda la carretera T-11 per reclamar millores al Centre d'Atenció Primària La Granja, que dona servei als barris de Ponent. La protesta ha tingut lloc a l'altura de la rotonda del barri de la Floresta de Tarragona. Els concentrats han demanat més recursos, més personal i també que es retornin especialitats al centre d'atenció primària, com ara la de ginecologia. A més, han exigit una millor atenció telefònica per concertar cites mèdiques arran de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la covid-19. En l'acció, que s'ha allargat durant una hora, s'ha llegit un manifest en defensa de la sanitat pública i hi han intervingut representants veïnals.

Els veïns dels barris de Ponent, amb mascareta i mantenint la distància de seguretat, han ocupat la rotonda del veïnat de la Floresta, una de les principals artèries de la ciutat. Els manifestants han cridat a favor de la sanitat pública i han lluït pancartes reivindicatives amb lemes com 'Si ens roben la sanitat, ens retallen la vida', 'Més recursos als CAPS', 'Les retallades en sanitat, maten', entre d'altres.

En Manuel Martín, membre de la comissió de veïns dels barris de Ponent, ha assegurat que al CAP La Granja es necessiten més mitjans tècnics i econòmics perquè "ningú es quedi enrere i perquè tothom pugui ser atès". En concret, ha demanat que s'implementin més recursos per tal que l'atenció telefònica millori i ha denunciat que "sobretot" la gent gran se sent desatesa. "Són telèfons fantasmes, perquè truqués un dia i un altre i ningú t'atén", ha lamentat.

A la vegada, ha exigit que retornin especialitats i serveis perduts amb les retallades, com és el cas de la ginecologia. "Teníem quatre ginecòlegs i han desaparegut tots, volem que els especialistes retornin", ha completat. També ha reclamat que s'ampliï el centre sanitari, el qual ha quedat "antiquat" i sense espai, segons el seu parer, per l'increment de població en aquesta zona.

El tall de carretera ha acabat amb la cançó del 'Bella Ciao' i amb crits de 'Visca la lluita per la sanitat pública' per part dels representants veïnals. Els organitzadors han convocat una nova acció el pròxim dimarts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: