Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sant Salvador projecta un gran parc lúdic i esportiu

L'Ajuntament de Tarragona executarà enguany la transformació d'un terreny a tocar de l'institut en un espai per a infants, joves i gent gran

Part dels terrenys situats al costat de l'avinguda de Sant Salvador, a Tarragona, on es projectarà el gran parc lúdic i esportiu Part dels terrenys situats al costat de l'avinguda de Sant Salvador, a Tarragona, on es projectarà el gran parc lúdic i esportiu JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimarts, 26 Gener 2021 11:27

"Podria ser el nou centre neuràlgic del nostre barri". Així s'expressava Toni Garcia, president de l'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, per remarcar la importància que tindrà el nou gran parc que transformarà uns terrenys situats al voltant de l'institut i l'antiga seu de Telefónica en un espai lúdic i esportiu. L'Ajuntament de Tarragona va donar llum verda al projecte en el darrer plenari en què es va aprovar el pressupost de 2021, que inclou una partida de 400.000 euros destinada al parc. Garcia en destaca que serà un espai obert a tothom: "Hi tindrà cabuda gent de totes les edats del barri i de fora, on hi conviuran la canalla, els joves i la gent gran". 

Un parc polivalent

La pràctica esportiva serà una de les parts destacades del nou espai. A la zona jove hi haurà una pista de futbol sala i de bàsquet amb grades i una zona amb diversos elements de calistènia, on es podrà practicar exercici físic a l'aire lliure. També hi haurà un espai on es podrà jugar al tennis taula i una sèrie de taules fixes d'escacs, una demanda de persones vinculades a l'esport del barri. 

El parc acollirà una altra zona per a gent gran concebuda com un parc saludable, una vella reivindicació de l'associació de veïns. Alhora, els nens i nenes podran gaudir d'un gran parc infantil amb diversos elements. L'oferta es completarà amb un àrea d'agility per als gossos.

El projecte també contempla l'arranjament de la zona boscosa que envolta aquest espai, un entorn natural que també s'adequarà amb taules i cadires perquè els adults puguin berenar o passar l'estona mentre la canalla juga, per exemple.

Un pòl d'atracció

El president de l'AV Sant Salvador i Sant Ramon, Toni Garcia, considera que aquest espai no només estarà freqüentat pels veïns i veïnes del barri tarragoní, sinó que "esdevindrà un pòl d'atracció per a la resta de ciutadans que podran vindre a passar l'estona o la tarda". Això també donarà vida al comerç del barri i serà una eina d'integració social per a adolescents que no disposen d'activitats d'aquest tipus, segons l'entitat veïnal.

Per tot plegat, Garcia fa una crida a la gent del barri "que agafi consciència i es mentalitzi que cal que conservem aquest parc perquè ens ha costat molt de temps i esforç per aconseguir-lo".

S'espera que els treballs s'iniciïn d'aquí a poques setmanes i que el projecte s'executi en diverses fases al llarg d'aquest 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: