Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El veïnat de Bonmont Terres-Noves, en alerta pels assalts als seus domicilis

Intrusions a les cases, robatoris, intents d’ocupació i danys al mobiliari públic són habituals, segons denuncien els veïns de la urbanització de Mont-roig

Imatge de dos lladres enxampats per la càmera d'un propietari de la urbanització Bonmont Terres-Noves Imatge de dos lladres enxampats per la càmera d'un propietari de la urbanització Bonmont Terres-Noves ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS DE BONMONT
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 24 Març 2022 19:56

Els habitants de la Urbanització Bonmont Terres- Noves de Mont-roig del Camp, i coneguda per envoltar l'exclusiu Club de Golf Bonmont, han vist afectada la seva tranquil·litat a causa dels constants episodis d'inseguretat que succeeixen des de fa alguns mesos. Durant el 2021 i el que va del 2022, asseguren que han patit a la seva urbanització 13 robatoris consumats i més de 10 intents de robatori, - el darrer el passat 19 de març -, quan una de les propietàries va arribar a casa seva i es va trobar tot cap per avall i l'alarma arrancada.

El veïnat es queixa de la "inacció" de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp en la presa de mesures envers aquesta greu problemàtica. Per aquest motiu, les associacions de diferents urbanitzacions del municipi s’estan plantejant la convocatòria d’accions i mobilitzacions reivindicatives en el futur immediat.

Vigilància privada i pública

Bontmont Terres-Noves no compta amb els controls als accessos que abans tenia, ja que per decisió del consistori, es va determinar que els carrers havien de ser de públic accés i calia desinstal·lar qualsevol sistema de control a les entrades de la urbanització. Per això, l'Associació de Propietaris de Bonmont, entitat conformada per més de 100 propietaris d'aquesta urbanització, ha organitzat i assumit el cost de la vigilància privada de tota la zona, "ja que la inseguretat s'estava apoderant del sector i cada cop era més comú escoltar les denúncies dels veïns sobre els robatoris a casa seva", afirmen. Sumat a això, també han hagut d'enfrontar-se als intents d’ocupació d’alguns habitatges.

L’equip de seguretat que ha posat en marxa l’associació, - en permanent contacte i coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mont-roig del Camp-, han pogut repel·lir aquests intents d’ocupació, ja que des que hi ha la presència de vigilants de seguretat privada a la urbanització i la permanent atenció dels mateixos veïns, la immediatesa en els avisos al 112 "és total", asseguren. Tot i això, els lladres no estan donant treva i ni el servei de vigilància ni les alarmes i els sensors que molts propietaris tenen instal·lats a casa seva, ni la bona feina dels cossos policials, han persuadit els amics de l'aliè d’envair als habitatges i allunyar-se de la urbanització que compta amb una gran extensió de 14 hectàrees i més de 400 habitatges.

Alguns veïns han pogut gravar amb les càmeres de seguretat els lladres intentant entrar a casa seva. Aquests vídeos han estat lliurats a les autoritats policials per facilitar-los la feina d’investigació i persecució dels delictes.

Crítics amb l'Ajuntament

La Junta directiva de l'associació de propietaris va posar en coneixement de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp aquesta situació, ja que la inseguretat és crítica i temen pel risc constant que corren les famílies que hi resideixen davant del setge dels delinqüents, que han entrat il·lícitament en algunes cases, fins i tot, quan els propietaris eren a dins. L’associació, però, es mostra "molt crítica amb la manca d’implicació de l’Ajuntament".

L'associació i els veïns d'altres urbanitzacions del municipi, que també estan patint les inclemències de la inseguretat, fan una crida "d'auxili" a l'administració municipal encapçalada per l’alcalde Franc Morancho, "perquè prengui mesures urgents i eficients que promoguin accions preventives en l’àmbit de la seguretat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: