Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa Vendrellenca demana explicacions al Senat sobre el vaixell embarrancat a Coma-Ruga

La federació veïnal creu que el sinistre va ser degut a la poca fondària de la zona d'accés al port i a una manca de comunicació entre l'autoritat portuària i l'embarcació

El passat 25 de juny va quedar encallat un veler davant la platja de Coma-ruga El passat 25 de juny va quedar encallat un veler davant la platja de Coma-ruga XARXA VENDRELLENCA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Agost 2022 11:44

El passat 25 de juny va quedar encallat un veler davant la platja de Coma-ruga. La Xarxa Vendrellenca destaca que el sinistre ha estat degut "a la poca fondària de la zona d'accés al port i a una manca de comunicació efectiva entre l'autoritat portuària i el patró de l'embarcació". La realitat és que la situació s'ha perllongat durant dos mesos sense cap actuació per part de les administracions.

Aquesta situació ha posat en alerta a la federació veïnal del Vendrell per les conseqüències tan mediambientals per a la mateixa zona de costa i el perill que suposa per la reserva marina de Masia Blanca per la proximitat de la zona protegida així com el risc de seguretat pels banyistes.

La Xarxa Vendrellenca apunta que el propietari de l'embarcació també ha alertat "que l'escorament de l'embarcació i el seu deteriorament ja poden provocar un vessament de combustible". En aquest sentit, l'entitat veïnal ha manifestat que temia un vessament de combustible i la facilitat d'accés a l'embarcació per part de banyistes, "amb les conseqüències que suposa tant per a la seguretat dels usuaris de la platja com per la potencial tragèdia mediambiental que es podia produir davant la inacció de les diferents administracions".

Per aquest motiu, la Xarxa Vendrellenca fa dies va demanar per escrit a l’oficina provincial del Costes la seva actuació i explicacions, però, ara com ara, encara no ha rebut resposta amb solucions.

Laura Castel ho porta al Senat

Davant aquesta manca de resposta, la XV va traslladar el tema al Senat, a través de la senadora territorial Laura Castel del Grup d’Esquerra Republicana, qui portarà el tema a la cambra alta sol·licitant respostes tant per la tardança en l'actuació de les administracions competents com per a la investigació dels errors comesos per arribar a una situació que es podia haver evitat i prendre les mesures perquè no es tornin a produir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: