Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El síndic aconsella mantenir les accions legals contra el tòtem de Parc Riu Clar

L'oficina del síndic veu bona la proposta d'ERC-MES-MDC de traslladar la tanca gegant

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, va llegir ahir el manifest davant de l'Ajuntament. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, va llegir ahir el manifest davant de l'Ajuntament. JOSEP CARTANYÀ.
Veïnatge Josep Cartanyà
Dissabte, 29 Octubre 2016 08:21

Un cop rebuda la documentació sobre el procés d'atorgament de la llicència del tòtem publicitari de disset metres que, des del desembre del 2015, presideix l'entrada del barri de Parc Riu Clar de Tarragona, el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va animar ahir els veïns del barri tarragoní a mantenir les accions legals iniciades per demanar la retirada de la tanca i també els tràmits davant la fiscalia provincial. D'entrada, en la documentació aportada per l'Ajuntament de Tarragona, el síndic veu “contradiccions” en el procés seguit pel consistori per legalitzar el tòtem. Ribó recorda als veïns que, a hores d'ara, encara no existeix una resolució definitiva de l'Ajuntament sobre la legalització de la tanca i ho considera una raó de pes perquè l'associació de veïns continuï amb la demanda.

Durant la reunió celebrada a l'oficina del síndic, els assessors de la sindicatura també van veure amb bons ulls la proposta del grup municipal d'ERC-MES-MDC de traslladar el tòtem gegant aproximadament un quilòmetre d'autovia –entre Parc Riu Clar i el polígon comercial de les Gavarres–, que entenen que seria una bona solució per satisfer totes les parts i que “no generaria impacte a cap barri”. A la tarda, els veïns es van fer sentir pels carrers de la ciutat en la manifestació organitzada per demanar millores als barris de Ponent.

Manifestació dels barris

Un centenar de persones es van manifestar ahir a la tarda per la ciutat per demanar millores als barris i exigir diàleg amb el govern municipal. Els manifestants van sortir de Parc Riu Clar i van recórrer el centre fins a la plaça de la Font lluint pancartes com ara: “Primer les persones” o “Menys tòtems i més millores als barris”. En arribar a l'ajuntament, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, va llegir un manifest amb una llista de mancances en aspectes com ara l'enllumenat, l'asfaltatge dels carrers i el manteniment dels jardins o dels equipaments. Peco va lamentar que ni l'alcalde ni cap regidor del govern els rebés i va advertir que “cada cop són més els barris que se senten desatesos”. També va criticar que l'Ajuntament només destini diners als Jocs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: