Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Forcadell declara que la DUI va ser "simbòlica"

Els querellats que han declarat davant del Suprem consideren obvi que s'ha acatat l'aplicació del 155 ja que el Govern està cessat i el Parlament, dissolt

Carme Forcadell, aquest dijous, arribant al Tribunal Suprem a Madrid Carme Forcadell, aquest dijous, arribant al Tribunal Suprem a Madrid EFE
Catalunya Agències
Dijous, 09 Novembre 2017 17:41

Carme Forcadell, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó han declarant davant el Tribunal Suprem que han acatat l'aplicació de l'article 155, i que la declaració d'independència del 27 d'octubre va tenir un caràcter "simbòlic". Això és el que ha transcendit fins ara de la seva declaració com a investigats per rebel·lió, sedició i malversació. Aquesta tarda ha declarat Ramona Barrufet i l'últim a fer-ho serà Joan Josep Nuet.

Els investigats han considerat "obvi" l'acatament de l'article 155 ja que el Govern ha estat cessat, se n'han intervingut les competències i el Parlament ha quedat dissolt després de la convocatòria d'eleccions pel 21 de desembre.També han argumentat que la declaració d'independència no ha tingut valor jurídic en cap moment perquè mai s'ha publicat al diari oficial del Parlament. Per això s'hi han refereit com una declaració política i "simbòlica".

Forcadell també ha aportat documentació nova referent als pressupostos de la Generalitat per certificar que han estat sota el control del Ministeri d'Hisenda. D'aquesta manera vol demostrar que no té motiu de ser l'acusació de malversació de fons públics. Una de les qüestions que hi ha damunt la taula és si van malversar 6,2 milions d'euros ​en l'organització del referèndum de l'1-O.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: