Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ANC no varia el seu posicionament i reclama investir Puigdemont

"Internacionalitza millor la nostra causa i reflecteix millor el sentiment majoritari de l'electorat independentista", considera l'entitat

 Carles Puigdemont dirigint-se a la premsa congregada a les portes de la presó de Neumünster Carles Puigdemont dirigint-se a la premsa congregada a les portes de la presó de Neumünster MAR MARTÍ / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 08 abril 2018 14:26

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) manté el seu posicionament i reclama investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. "Aquesta investidura és la que internacionalitza millor la nostra causa i reflecteix millor el sentiment majoritari de l'electorat independentista", insisteix l'ANC en un comunicat fet públic aquest diumenge hores després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi tornat a proposar el número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, com a candidat. "L'Assemblea entén la proposta d'investidura de Jordi Sànchez dins de l'estratègia de defensa jurídica i de denúncia de la vulneració de drets fonamentals per part de les institucions espanyoles", han assenyalat des de l'ANC, tot recordant la resolució de l'ONU que demana a l'estat espanyol garantir els "drets polítics" de Sànchez. "Ara bé, des de l'Assemblea creiem que a banda de l'estratègia jurídica, és fonamental la resposta política a aquest embat democràtic", han reiterat.

"I aquesta resposta ha de tenir com a centre el respecte al principi democràtic i a la sobirania del poble català, i per tant passa necessàriament per la investidura del president il·legítimament destituït, Carles Puigdemont, legitimat de nou per les urnes del 21-D", han conclòs des de l'ANC.

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha afegit a través de Twitter que l'ANC entén l'estratègia judicial que hi ha al darrere de la investidura de Sànchez, però ha demanat a Puigdemont que "no renunciï". "La batalla política que visualitza el conflicte democràtic és fonamental", ha conclòs Paluzie.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: