Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Dol, l'Enterrament i la Crema posaran demà punt final al Carnaval de Tarragona

Els grups de foc de la ciutat actuaran per primer cop de manera itinerant després de dos anys aquest Dimarts de Dol

Imatge de la darrera Crema de 2020 Imatge de la darrera Crema de 2020 LAIA MARÍN
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Febrer 2022 11:19

Després d’una setmana de festa, aquesta dimarts 1 de març, el Dol, l’Enterrament i la Crema clouran un Carnaval de Tarragona que enguany ha tornat als carrers. La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, fa un primer balanç molt positiu d’aquest Carnaval 2022, un carnaval que, segons ha manifestat “ens ha retornat la sàtira, la ploma i la disbauxa tan arrelada a la nostra ciutat i que tots esperàvem des de feia dos anys, amb un retorn al carrer on les nostres comparses, grups de foc i resta d’entitats han demostrat un cop més tota la seva força i la feina que han dut a terme”.

Així doncs, demà a les 17.30 h s’obrirà la casa mortuòria a l’antic Ajuntament per a fer la vetlla del fèretre del Rei i la Concubina i acomiadar-los per última vegada. Les comparses també es concentraran per a fer el dol a les 20.45 h.

A les 21 h a la plaça de les Cols, els membres de dol de la Colla La Bota i la Cobla de Llardons del Tecler lliuraran el testament del Carnestoltes a Llucifer, el notari reial, que el llegirà seguidament a la plaça de la Font. Fins allí arribarà acompanyat de les carretillades i sortidors dels grups de foc de la ciutat que, després de 2 anys, tornaran a actuar de manera itinerant passant per la plaça de les Cols, el carrer Major, la Baixada de la Misericòrdia fins a arribar a la plaça de la Font. A la plaça, a les 22 h, se celebrarà l’enterrament del Rei Carnestoltes i la Concubina amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bota encesa pels Cremallers. L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu i la Colla de Diables Voramar del Serrallo, la Mascarada del Dol, els Cremallers i els Sèquits del Rei i la Concubina.

Finalment, quan faltin deu minuts per a mitjanit, el campanar de la catedral donarà el Toc de Quera que marcarà l’entrada de la Quaresma a la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: