Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Carnaval de Cádiz de Bonavista es solidaritza amb el Casal de l'autisme de Tarragona

La Casa de Andalucía presenta les cobles de la Comparsa Gaditana de Barcelona, el dissabte 5 de març, en benefici del projecte de Todos en Azul

La Comparsa Gaditana de Barcelona presentarà dissabte la seva antologia 'Tres años de coplas de ida y vuelta' La Comparsa Gaditana de Barcelona presentarà dissabte la seva antologia 'Tres años de coplas de ida y vuelta' COMPARSA GADITANA DE BARCELONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Febrer 2022 11:33

Després d'un any d'espera per la pandèmia, la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia torna a celebrar enguany el Día de Andalucía 2022 (28 de febrer). Un any més el Carnaval de Cádiz arriba a Bonavista, i aquesta vegada de la mà de la Comparsa Gaditana de Barcelona, que presentarà la seva antologia 'Tres años de coplas de ida y vuelta', el proper dissabte 5 de març, a les 19h, al Centre Cívic de Bonavista. La recaptació dels donatius, de 5 euros, anirà destinada a l'associació Todos En Azul, que impulsa la creació del primer Casal de l'autisme permanent de Tarragona.

Una comparsa referent

La Comparsa Gaditana de Barcelona va ser creada el 2017 pel gadità Juan Carlos Cruz amb l'objectiu de preservar la cultura del seu Cádiz natal en terres catalanes. Juntament amb d'altres emigrants gaditans i andalusos va crear la comparsa “Los Primavera”, dirigida per Cruz. “Los Primavera” el 2018, “Los Marea” el 2019 i “El Botas” el 2020 han tingut un èxit sorprenent en nombroses actuacions durant l'any a les províncies de Barcelona, València i Tarragona.

El 2021, després del període de la pandèmia, la comparsa va preparar l'espectacle 'Tres años de coplas de ida y vuelta', en què fan un recorregut per les millors cobles i xirigotes dels tres anys i algunes d'inèdites. Abans d'arribar a Tarragona, l'espectacle ja ha estat presentat amb èxit a Cornellà, Mataró, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat o Castellbisbal, entre altres localitats. Cal destacar l'autoria de Débora Morón, que es va convertir en la primera dona que va escriure per a un grup d'homes al concurs de Cádiz, la qual cosa va provocar nombroses aparicions de la comparsa a la premsa, la ràdio i la televisió.

El Carnaval de Cádiz compta amb la col·laboració de l'AVV de Bonavista, Brasería Cabrera, l'Ajuntament de Tarragona i la Junta de Andalucía.

Les entrades

Les entrades o donatius es poden aconseguir a: Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.); AVV Bonavista (c./Cinco, Nº 25, Bonavista); Bar Restaurante Brasería Cabrera (c./Tres, Nº 35, Bonavista); Fleca Falset (c./ Falset, 23, Torreforta); Todos En Azul (c./ Falset, 23, Torreforta); i AVV Sant Pere i Sant Pau (Bloc Sant Pau, baixos).

Els actes centrals del 'Día de Andalucía'

D'altra banda, el diumenge 6 de març se celebraran els actes centrals i més emotius del 'Día de Andalucía'. A les 10:30h, el pare Agustí Ayats oficiarà la Misa Rociera, que comptarà amb la cantada del Cor de la Casa de Andalucía, al a Parròquia de Santa Tecla de Campclar. I després de dos anys, es tornarà a celebrar el Día de Andalucía, “amb la prudent normalitat”. En el moment del 'Canvi de Vara', els Hermanos de Vara acompanyaran a la Hermana Mayor de la Romería 2020-2022, Dña. Lourdes Costegui Díaz, de camí fins a la Pineda, on aquest any es compliran el desig dels feligresos de tornar a caminar junts amb la Nostra Sra. Verge del Rocío.

A les 12:30h, tindrà lloc la tradicional Ofrena floral al monòlit de Blas Infante, pare de la pàtria andalusa, al Camp de Mart. L'acte comptarà amb els parlaments de les autoritats presents i es cantaran els himnes d'Andalusia i de Catalunya.

La celebració clourà, a les 14:00 h, amb el dinar de la Hermandad, que tindrà lloc en un espai reservat a Barbacoas Park, on es farà una Calçotada. Cal reservar les places perquè l'aforament és limitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: