Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bota del Carnaval de Tarragona i la seva sàtira al voltant del món digital ja regnen a la plaça de la Font

L'edició d'enguany recupera el premi 'Boter d'Honor' que es lliurarà a Alícia Navarro, Kiko Pérez i Enric Parès

La Reina Concubina i el Rei Carnestoltes amb el Ninot la Ninota i la Bota de Carnaval de Tarragona 2023 La Reina Concubina i el Rei Carnestoltes amb el Ninot la Ninota i la Bota de Carnaval de Tarragona 2023 NEUS BERTOLA / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 14 Febrer 2023 16:04

Tarragona encara la setmana amb més "gresca i disbauxa" del Carnaval. Aquest dimarts s'ha presentat el Ninot, la Ninota i la Bota. Tres elements claus en la festivitat tarragonina que serveixen per fer sàtira d'algun tema actual. Enguany, la Bota té forma de cub i a través d'un sistema QR i després de facilitar "moltes contrasenyes i codis", els visitants podran accedir-hi. Segons el seu creador, Aleix Antillach, l'objectiu és fer una crítica del "món digital en què vivim i la seva burocràcia", ja que "ens impedeix accedir a la vida directa". El Carnaval de Tarragona també recupera la figura del 'Boter d'Honor' que aquest dimecres es lliurarà a Alícia Navarro, Kiko Pérez i Enric Parès.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha destacat la singularitat del Carnaval de Tarragona que l'ha convertit en un esdeveniment de "referència nacional i internacional".

Per la seva banda, els representants de l'Associació per a la Conservació de les Figures Festives, Pere Estadella i Jordina Ros, han estat els encarregats de presentar el Ninot i la Ninota d'enguany. Ho han fet a través d'una petita representació, en què s'ha qüestionat qui dels dos representa el bé i el mal.

En la presentació, també s'ha comptat amb la presència del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, que han estat acompanyats dels seus Sèquits, a càrrec de les comparses Colours Fantasy i Disc 45, respectivament. La seva tradicional entrada a la ciutat serà aquest dimecres a les sis de la tarda a la plaça Corsini de Tarragona, on rebran la vara de mà de l'alcalde Pau Ricomà. A continuació, es dirigiran a la ciutadania amb el sermó de Carnaval i el seu primer ball.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: