Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Grup de Teatre Principal presenta les novetats dels Pastorets de Valls 2023

Les més destacades tenen a veure amb aspectes tècnics, sense deixar de banda, l'adaptació del guió a l'actualitat socio-política

Imatge d'arxiu d'una representació de 'Els Pastorets Principals de Valls' Imatge d'arxiu d'una representació de 'Els Pastorets Principals de Valls' ARXIU / GTP
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Novembre 2023 22:37

Com ja és tradicional, un any més el Grup de Teatre Principal (GTP) porta a escena el seu clàssic icònic: 'Els Pastorets Principals de Valls'. Un nou equip directiu, amb molta experiència dalt de l'escenari i en els Pastorets, porten la batuta davant de quasi un centenar de membres de l'entitat, i ens expliquen les novetats més importants de l'edició d'enguany. Un cop més, poden dir que baten el seu propi rècord d'actors, actrius, tècnics, tramoies, etc... amb una bona fornada de gent nova i canalla. El grup ha pogut trobar l'encaix perquè totes aquelles persones que han volgut involucrar-se en el projecte poguessin fer-ho, expliquen Sergi Toldrà i Cesc Rovira, directors d'aquesta edició.

Les dones i els infants prenen més protagonisme

El grup ha treballat el repartiment partint de la situació actual de l'entitat, que compta amb més dones que homes, i això es veurà reflectit, sobretot a l'infern. El paper de la dona serà rellevant en aquests Pastorets. Podrem veure alguns personatges nous i cares noves en el repartiment dels personatges principals, acompanyats dels més veterans del grup, tan a l'escenari com entre bambolines.

Els infants, que “són el planter de les noves generacions” destaquen els directors, també juguen una part important de l'espectacle, i com l'any passat tindran els seus moments de protagonisme.

Un muntatge amb més qualitat 

En aquesta nova entrega dels Pastorets, el GTP aposta per un muntatge de major qualitat, tant per l'espectador com per als intèrprets, i per això s'ha comptat amb la col·laboració de la ballarina vallenca Elisenda Nadal, que ha assessorat el grup en les coreografies més infernals, muntant el Ball de l'Infern. I també els visitarà la Gemma Amorós, actriu i docent, que treballarà amb els actors temes de dicció i projecció de veu.

En la mateixa línia d'anar més enllà en la qualitat de l'espectacle, els membres del GTP fa setmanes que treballen en la part tècnica. A l'escenari es jugarà a diferents nivells per crear la sensació de perspectiva i tenir elements per poder jugar teatralment, a la vegada que facilitarà els canvis entre escenes. Un cop més es trencarà la quarta paret, baixant a platea per fer que el públic sigui més partícep de l'espectacle.

L'adaptació del guió a l'actualitat socio-política

L’estructura del llibret és la de les últimes edicions, amb algunes petites novetats també. Es recupera i actualitza l'obertura que es va poder veure fa uns anys, poc després del retorn del grup al Teatre Principal després del temps que va estar tancat. En la resta de guió, com sempre, les picades d’ullet a l’actualitat faran somriure als més grans i divertir als més petits. Alguns aspectes locals i nacionals es veuran reflectits en el transcurs de l'espectacle, i podrem veure un inici d'infern renovat, ple de dimonis, que esperem que agradi als vallencs i vallenques.

Aquest any també es vol arribar a les escoles de Valls, i estan preparant uns petits passatemps que en breu seran a les escoles, perquè tots els infants de 4t, 5è i 6è coneguin els Pastorets Principals de Valls i els seus personatges.

El Fredolic i el Garrafó protagonitzen la imatge gràfica

Avui s'ha presentat també la imatge gràfica que aviat inundarà carrers i xarxes socials. Una imatge que posa èmfasi ens els dos protagonistes més innocents i entranyables, el Fredolic i el Garrafó. Hi podem observar doncs els elements característics d’aquest espectacle, però donant-li un aire més renovat i actual, reflectint així la combinació de tradició i actualitat que destaquen al llarg de l’espectacle.

Les dates de representació dels Pastorets seran els dies 26, 28 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de gener. Els caps de setmana i festius a les 18h i els dies laborables a les 19h. El Grup del Teatre Principal està content pel ritme de venda de les entrades, i anima a tothom qui no en tingui a adquirir la seva preferiblement través de la venda en línia a www.valls.cat o a les taquilles del Principal 1 hora abans de començar l'espectacle.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: