Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sant Jordi arriba als barris de Ponent de Tarragona amb un programa ple de música i literatura

El VIII Certamen Literari Olga Xirinacs, la ballada de danses tradicionals, la marató de contes i els tallers als centres cívics, entre les activitats destacades

 La plaça Pilar Pradells de Torreforta, davant del centre cívic, serà l'epicentre de les activitats als barris de Ponent La plaça Pilar Pradells de Torreforta, davant del centre cívic, serà l'epicentre de les activitats als barris de Ponent AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 22 abril 2024 21:41

La celebració de Sant Jordi als barris de Ponent de Tarragona arrenca aquesta setmana amb una àmplia proposta d’activitats adreçada aproximadament a 2.000 infants. Un any més, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), a través el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), i la Biblioteca Pepita Ferrer ompliran de música i literatura els barris de Ponent amb la participació d'onze escoles i instituts de la mateixa zona i cinc centres educatius del centre de la ciutat. La celebració de Sant Jordi a Ponent, una iniciativa consolidada que té la finalitat d'enriquir les activitats d'aquesta diada més enllà del 23 d'abril, tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'abril i l'epicentre serà la plaça Pilar Pradells de Torreforta, davant del centre cívic.

La cloenda del Grup de Treball de Música i Entorn és una de les primeres activitats de la celebració de Sant Jordi a Ponent en la qual 600 nens i nenes ballaran les danses tradicionals que s’han treballat al llarg del curs. Oberta a tota la ciutadania, la ballada tindrà lloc aquest dimecres 24 d’abril, de 10 a 13 h a la plaça Pilar Pradells de Torreforta i esdevindrà una mostra del treball que està duent a terme el PEE mitjançant el grup de treball Música i Entorn i el grup Música i Ciutat, l’Escola Municipal de Música de Tarragona, l’Esbart Santa Tecla i el Conservatori de la Diputació de Tarragona amb l'objectiu de crear projectes i accions de música comunitària que contribueixin a la cohesió de la ciutat des de l'àmbit educatiu.

Les danses es faran en tres torns: L'alumnat de primària ballarà El Ball del Roble i sardana curta; i el de secundària La Bolangera i el Cercle Circassià. Participaran centres educatius del centre i de Ponent (les escoles Cèsar August, Pau Delclòs, Saavedra, Pax, Riu Clar, la Floresta, Torreforta, Els Àngels, Ponent, La Salle Torreforta i Campclar; i els instituts Campclar, Collblanc, Torreforta, IE Mediterrani).

VIII Certamen Literari Olga Xirinacs

L’endemà, dijous 25 d’abril, se celebrarà, a partir de les 11 h i a la mateixa plaça Pilar Pradells, el VIII Certamen Literari Olga Xirinacs amb l’entrega de més d’una quinzena de premis a l’alumnat dels centres educatius de Ponent. L'acte comptarà amb la il·lustre autora tarragonina i la participació de l’alumnat de les escoles de Bonavista, Campclar, Els Àngels, La Floresta, Riu Clar, Torreforta, La Salle Torreforta i els instituts de Campclar, Collblanc, Torreforta, i l’IE Mediterrani.

El mateix 25 d’abril a les 10 h i també a la plaça Pilar Pradells, se celebrarà la cloenda del grup de treball Lectura i Entorn amb una mostra literària. En diferents estands, es podran veure els llibres i els punts de llibre creats per l’alumnat dels centres educatius de Ponent així com la revista redactada pel Consell Municipal d’Infants de Tarragona i els fanzins creats per part de l’alumnat que aquest curs ha participat en el projecte l’Artista va a l’escola. La mostra també comptarà amb una parada especial de la Biblioteca Pepita Ferrer.

L’objectiu del grup de treball Lectura i Entorn, emmarcat en el PEE i amb la col·laboració de la Biblioteca Pepita Ferrer, és fomentar la lectura entre els infants i joves, un projecte que es fa en xarxa amb la participació de diverses entitats de la ciutat.

Marató de contes

Una altra de les activitats més destacades de la celebració de Sant Jordi a Ponent és la Marató de contes que tindrà lloc a la plaça Pilar Pradells el divendres 26 d’abril a les 10 h. L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’institut Vidal i Barraquer representaran contes amb titelles davant dels infants dels centres educatius de ponent. Hi participaran uns 200 infants d’educació infantil i de primer cicle de primària.

Aprofitant la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Pepita Ferrer també llençarà, a partir de demà 23 d'abril, el seu primer butlletí electrònic.

La Xarxa de Centres Cívics se suma a la celebració de Sant Jordi

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona també s’ha sumat a la celebració de Sant Jordi amb nombroses activitats. Avui, dilluns 22 d’abril, a les 18 h el centre cívic Torreforta oferirà un conta contes amb la Doctora Kuentux del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya i els seus contes. També avui i fins al pròxim 4 de maig, al centre Cívic de Sant Salvador, es podrà veure l’exposició Concurs de Sant Jordi 2023, una mostra dels concursos de divuit, relat i poesia organitzats per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona (IMSST) amb motiu de la diada de Sant Jordi 2023.

Demà, dimarts 23 d’abril, de 17 a 19 h s’oferirà l’activitat Sant Jordi a les ludoteques que consistirà en un taller de punts de llibre als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Bonavista. Aquesta activitat també tindrà lloc, demà a la mateixa hora, a la Ludoteca intergeneracional La Xarranca ubicada a la llar municipal de gent gran Centre i, en aquest cas, es farà una activitat teatralitzada en la qual les persones participants es disfressaran per convertir-se en Sant Jordi i Santa Jordina.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: