Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Victòria d’ofici a Ponferrada (0-1)

Marc Fernández decanta el partit pel Nàstic aprofitant una de les poques accions clares de l'encontre

Imatge d'Alex Mula en una acció del partit Imatge d'Alex Mula en una acció del partit GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 31 Març 2024 14:46

El Nàstic de Tarragona torna a assaborir la victòria. Els de Dani Vidal s’enduen els tres punts d’El Toralín de Ponferrada després de saber patir en un partit disputat, amb poques ocasions i on s’ha pogut exhibir les infinites variants tàctiques tan treballades per l’entrenador tarragoní.

Vidal sortia al terreny de joc mantenint la gran majoria de la columna vertebral grana de les últimes jornades. Només les novetats de Montalvo per Gorostidi i Marc Fernández pel lesionat Concha han variat l’onze que va començar la setmana passada davant Unionistas.

El partit ha començat amb la Ponferradina portant el pes del partit, pressionat també per les urgències i el nerviosisme d’un equip fet per l’ascens directe i que fa deu dies va canviar d’entrenador. El Nàstic esperava replegat per recuperar i muntar la transició atacant amb rapidesa.

Els locals dominaven la possessió, però no creaven perill a la porteria d’Alberto Varo. Un xut desviat de Yeray ha suposat la primera acció finalitzada pel conjunt castellanolleonès.

El Nàstic intentava crear perill per banda esquerra, amb un Mula de nou molt participatiu i demostrant que té qualitat per donar i per vendre, evidenciant que és un jugador de superior categoria. En una acció iniciada pel barceloní, Jaume Jardí ha rebut la pilota a la frontal de l’àrea, el reusenc no s’ho ha pensat dues vegades i ha afusellat davant Prieto, que amb una mà esquerra excel·lent ha refusat la pilota, provocant a més que Pablo no pogués recollir el rebot.

Mula ha pogut culminar la seva gran primera meitat amb una jugada personal que ha acabat topant a les cames d’un defensor. Continuava insistint el Nàstic, que malgrat no tenir la pilota, sabia aprofitar les arribades a camp contrari. Jardí ha tingut una nova oportunitat, després recollir un esfèric mort a la frontal. La pilota de l’extrem anava a treure les teranyines de l’escaire de la porteria de Prieto, però el meta ha tornat a volar per evitar el primer del Nàstic.

Apareix Marc Fernández

El pas per vestidors i la xerrada tècnica de Dani Vidal ha causat l’efecte esperat als seus jugadors. Només començar la segona meitat, Mula ha posat una centrada mil·limètrica al punt de penal, Pablo l’ha deixat passar amb un moviment magistral per habilitat a Marc Fernández, que a porteria buida ha empès la pilota al fons de la xarxa (0-1). El de Corbera de Llobregat es trobava en posició dubtosa, però l’assistent no ha indicat fora de joc i ha donat validesa al quart gol del davanter català, que sempre que apareix ho fa per donar punts vitals a l’equip.

El gol del Nàstic no ha fet variar el guió del partit, amb la Ponferradina dominant la possessió i el Nàstic protegint el resultat favorable. Dani Vidal anava introduint variacions segons el context, formant trivot amb Gorostidi, Montalvo i Borja i acabant amb tres centrals per assegurar els tres punts.

Aquesta exhibició tàctica ha servit per anul·lar completament a la Ponferradina, que s’ha trobat amb moltes dificultats per arribar a l’àrea i amb un Alberto Varo de nou sublim. Acabant el partit lesionat, l’Àliga de la Canonja s’ho ha deixat tot per volar i evitar l’empat local a l’últim minut, després de rebutjar un remat de cap que tenia molt mala intenció.

El Nàstic torna a sumar tres punts i se situa 3r a la taula amb 54 punts, els mateixos que el Barça Atlètic (amb un partit menys) i a 4 del Deportivo de La Coruña, que continua al capdavant de la classificació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: