Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ACA produirà biogàs per a autoconsum a les depuradores de Vila-seca i Salou i Ginestar

Les actuacions costaran 7,3 MEUR i rebran 900.000 euros d'ajuts dels Next Generation

Imatge aèria de la depuradora de Salou i Vila-seca Imatge aèria de la depuradora de Salou i Vila-seca ACA
Medi Ambient ACN
Dijous, 11 Gener 2024 20:15

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció dels projectes constructius per produir biogàs per a l'autoconsum a les depuradores de Ginestar (Ribera d'Ebre) i Vila-seca i Salou (Tarragonès). Les actuacions estan pressupostades en més de 7,3 milions d’euros i es preveu rebre un ajut de 900.000 euros del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) dels fons Next Generation - 49.028 euros per a Ginestar i 869.889 euros per a Salou i Vila-seca-. A Ginestar s'implantaran plataformes de recollida i rehidratació de fangs i de generació de biogàs, i a Vila-seca i Salou s'executarà una plataforma de fangs, una digestió anaeròbia i una cogeneració per valorar el biogàs que es produeixi.

La redacció dels projectes constructius de Ginestar i Vila-seca i Salou té un pressupost de 83.127 euros i 107.590 euros, respectivament.

La finalitat de l'ACA és que en deu anys, el 78% de l'energia de les depuradores catalanes provingui de fonts verdes. El pla d'eficiència energètica a les depuradores de Catalunya va començar el 2018 i preveu una inversió de 159 milions d'euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: