Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus finalitza les obres de recuperació paisatgística de la riera de l'Abeurada

L’actuació ha inclòs treballs de recuperació ambiental, plantació, condicionament, mobiliari i senyalística a l’entorn de la riera

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, han visitat aquesta tarda la riera de l'Auberada L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, han visitat aquesta tarda la riera de l'Auberada REUS.CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Gener 2024 20:47

L’Ajuntament de Reus ha finalitzat les obres d’execució del projecte d’urbanització i paisatge de la riera de l’Abeurada. L’actuació ha inclòs treballs de recuperació ambiental, plantació, condicionament, mobiliari i senyalística en quatre zones situades a l’entorn de la riera.

Aquest dilluns a la tarda, l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, han visitat la riera. Guaita ha explicat que l’objectiu de l'actuació és la recuperació ambiental de l'eix verd que defineix el traçat de la riera, i la seva connexió amb la xarxa d'itineraris i espais verds de la ciutat.

Per això s’ha treballat amb el doble objectiu de garantir la continuïtat del recorregut i de crear zones d'estada i de foment de la biodiversitat. 

Connexió dels Jardins de Reus amb el polígon Dyna i els equipaments

En concret, s’ha treballat amb la permeabilitat de la riera per tal de trencar la barrera que en suposa per a la ciutat permetent el recorregut transversal, creuant la riera per tal d'unir el barri Jardins de Reus amb el polígon Dyna. La intervenció a l’espai permet que els usuaris dels equipaments públics de l’entorn, com ara l’Institut Pi del Burgar, l’Escola Isabel Besora o l’espai de Redessa 1, així com els veïns i veïnes, puguin fer-ne ús com a espai de passejada i gaudiment. L’arranjament també millora la connectivitat amb altres itineraris naturals ja consolidats, ja sigui a peu o en bicicleta, com ara el GR-172 Reus- Santes Creus Montblanc o l’itinerari 11 de la riera de la Quadra a Bellisens.

Zones d'estada i de foment de la biodiversitat

D'altra banda, s'han creat zones d'estada i de foment de la biodiversitat i, al costat de la zona d'esbarjo per a gossos, s'ha creat una àrea de biodiversitat i lleure amb voluntat de ser un espai naturalitzat proper a la ciutat. També hi haurà informació per conèixer les característiques i els elements que integren l'hàbitat de riera seca.

Les quatre zones d’actuació es troben als dos costats de la riera de l’Abeurada entre el Camí de Valls i la línia de ferrocarril de Lleida a Tarragona. Les actuacions són les següents: Àrea de lleure i foment de la biodiversitat; R¡recuperació de l’hàbitat de la riera; vorera del carrer Igualada i àrea d’esbarjo de gossos.

Finançament

L’obra ha tingut un cost de 179.443,38 euros ( IVA inclòs) i van ser adjudicades a l'empresa Construccions Vinaixa, SA.

Primera intervenció de la V Verda

El projecte suposa la primera intervenció del Pla d’Acció de la V Verda de Reus que compren un conjunt d’actuacions sobre les rieres del municipi per tal de recuperar-les com a eixos de la infraestructura verda de la població.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: