Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torna 'El Barri en Flor' a Valls

El concurs floral es celebrarà, a partir de l'1 de maig, als carrers i comerços de la ciutat i les inscripcions estan obertes fins el 30 d'abril

Imatge d'arxiu del carrer de la Cort de Valls, guarnit Imatge d'arxiu del carrer de la Cort de Valls, guarnit JOSEP CARTANYÀ / ARXIU
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 11 abril 2024 17:37

L'Ajuntament de Valls engega la setzena edició del "Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral de Valls", de forma conjunta amb les floristeries de la ciutat. El certamen se celebrarà a partir de l'1 de maig i les inscripcions es podran realitzar del 5 al 30 d'abril presencialment a l'Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3) de dilluns a dissabte de 10 a 13:30h i de 17 a 19h, i diumenge de 10 a 14h. Aquest dimecres es va presentar coincidint amb el Dia del Florista, la regidora de Comerç, Rocío Martínez, la regidora d'Urbanisme, Activitats, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, i el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Andreu Gassó, acompanyats pels floristes de la ciutat.

El concurs celebra enguany una nova edició del certamen i en aquesta ocasió la temàtica és lliure i totes les persones que hi participin rebran 2 vals de 5 euros de descompte per gastar a les floristeries i als comerços adherits a la campanya. El concurs és obert a tot el veïnat del Centre Històric i també, a tots els comerços de la ciutat, que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública. A més, fora de concurs, també hi poden participar els centres educatius de primària de la ciutat de Valls, decorant les arcades de la plaça del Blat.

En els seus setze anys d'història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera a Valls, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania, de les escoles, i enguany també del batxillerat artístic de l'Institut Narcís Oller. L'edició també compta amb la col·laboració de diferents propietaris de locals comercials buits, els quals permeten que els aparadors s'omplin amb temàtica del Barri en Flor.

El jurat, format per representants de l'Ajuntament de Valls, l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, el Grup de Nadal d'Artistes de Valls, professionals de les flors i del col·lectiu Creadores del 2n pis, faran la seva valoració entre l'1 i el 19 de maig i tindran en compte aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l'originalitat i el disseny de la composició.

Els premis

Els premis per aquesta edició es divideixen en 4 categories. La primera és per a particulars del centre històric on trobem el Millor Balcó, amb un primer premi de 200 euros i un segon de 100 euros. Després, també dintre d'aquesta secció de particulars dins el Centre Històric, trobem el premi a la millor façana, on els premis seran de 200 euros pel primer i 100 pel segon classificat. La tercera categoria és per a comerços de tota la ciutat, on els premis seran de 200 euros pel primer i 100 euros pel segon classificat. I finalment, l'última categoria és per a comerços i particulars de tota la ciutat, amb el premi de millor carrer, el primer classificat rebrà 400 euros i el segon 200 euros de premi. Tots aquests premis aquests premis són vals de compra bescanviables als establiments adherits al Barri en Flor.

Valls s'adhereix al 'Viles Florides'

Aquest any Valls se sumarà al projecte 'Viles Florides', totes aquestes poblacions que hi formen part destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i millora de l'espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. 'Viles Florides' és un moviment impulsat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), un distintiu de qualitat a la tasca dels municipis per la millora de l'espai verd urbà. Viles Florides pretén ser un estímul per la transformació de tots els racons, pobles i ciutats de Catalunya. Més enllà d'això Viles Florides aquest 2024 celebra la seva tretzena edició amb 164 municipis catalans i andorrans inscrits.

El moviment 'Viles Florides' és un producte avalat per Turisme de Catalunya i amb el suport del Departament d'Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. A més els municipis participants a Viles Florides i que obtinguin 2 Flors d'Honor o més, podran destinar a millores relacionades en matèria d'enjardinament la recaptació de fons per al foment del turisme del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: