Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

En Comú Podem descarta entrar a l’equip de govern de Tarragona per “manca d'entesa” amb el PSC i ERC

Collado defensa que amb l’actual Ajuntament els comuns fan “més feina des de fora que des de dins”

El portaveu d'En Comú Podem, Jordi Collado, atenent la premsa El portaveu d'En Comú Podem, Jordi Collado, atenent la premsa NEUS BERTOLA / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 11 Gener 2024 14:50

El portaveu d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Collado, ha descartat que el partit formi part de l’actual govern municipal del PSC i una hipotètica entrada d’ERC. “Les possibilitats són molt escasses o nul·les, perquè no hi ha ni l'entesa ni la possibilitat de planejar-ho”, ha declarat Collado, qui ha afegit que “potser” ja no els interessa. Collado ha defensat que, amb l’actual consistori, els comuns fan “més feina des de fora que des de dins”. En aquest sentit, ECP s’ha posicionat com l’únic grup municipal que realitza una “oposició útil”, fent referència a un informe elaborat des del mateix partit. Segons el document, Junts i ERC serien les dues formacions que més suport haurien donat a les propostes dels socialistes.

Segons l’informe elaborat pels comuns, Junts hauria votat un 99% de les vegades a favor de les propostes efectuades pel govern municipal en sessió plenària i només s’hauria abstingut una única vegada; ERC hauria donat suport en un 83% dels casos (86 vots a favor, 11 en contra i 6 abstencions) i Vox hauria votat a favor en un 73% (75 vots a favor, 13 en contra i 15 abstencions).

Per contra, i segons detalla el document, ECP se situa al 68% (70 vots a favor, 1 en contra i 32 abstencions) i PP en un 55% (57 a favor, 18 en contra i 28 abstencions). Amb les dades a la mà, Collado ha celebrat “l’oposició útil” que, segons ha subratllat, han desenvolupat els comuns durant els primers sis mesos de mandat. “Ens hem convertit en un agent clau de la governabilitat de la ciutat”, ha assegurat.

Proposen la venda d’accions del Nàstic

En un esmorzar amb periodistes, el portaveu d’ECP a la ciutat també ha anunciat que han proposat a l’Ajuntament de Tarragona que vengui les prop de 8.000 accions que té, actualment, al Club Gimnàstic de Tarragona i “les posi en mans dels ciutadans, perquè facin el club seu”. La voluntat dels comuns és que el club es transformi en un “moviment de ciutat”, lluny “del futbol modern, on tot és negoci”.

“Gràcies a això, més del 30% de les accions del Nàstic estaria en mans de petits accionistes”, ha afirmat Collado, qui ha celebrat que “gent del carrer acabaria participant en la presa de decisions del club”. “Tot allò que no ha fet l’Ajuntament en els últims anys, que és implicar-se en la gestió del club, ara la ciutadania tindria l’opció de fer-ho”, ha afirmat.

A més, i segons han detallat des d’ECP, amb la venda d’aquestes accions, el consistori rebria entre 700.000 i 800.000 euros que podrien reinvertir en la resta instal·lacions esportives de la ciutat. “Seria el doble del que s’hi destinarà enguany”, ha tancat Collado.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: