Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de Vimbodí i Poblet se celebrarà del 5 al 8 d'agost

Enguany, la pregonera de la festa serà l'empresària vimbodinenca, Maria de la Peña i Peña

Els primers actes de les festes locals s’han dut a terme aquest diumenge Els primers actes de les festes locals s’han dut a terme aquest diumenge AJUNTAMENT DE VIMBODÍ I POBLET
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Agost 2021 21:28

Vimbodí i Poblet torna a celebrar enguany la Festa Major, amb actes que es concentraran durant els dies 5, 6, 7 i 8 d’agost i que s’han programat per tal de complir amb totes les mesures de seguretat que dicta l’actual situació d’alerta sanitària.

D’aquesta manera, el programa s’ha plantejat amb l’objectiu de garantir els actes més tradicionals i, alhora, preservar la seguretat de la ciutadania i inclou trobades pensades per a tots els públics, amb actes tradicionals, culturals i també totes aquelles cites que marquen els trets diferencials del municipi.

El Pregó

La pregonera de la Festa Major de Vimbodí i Poblet serà l'empresària i emprenedora vimbodinenca Maria de la Peña i Peña. Amb més de 30 premis nacionals i internacionals avalen la seva tasca, ella és la fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions. L’acte de lectura del Pregó es durà a terme, aquest dijous 5 d’agost, a les 19:30h.

Exposicions i actes

Enguany, el patrimoni històric ancestral del poble també serà protagonista de les festes. Per una banda, els vimbodinencs i vimbodinenques podran gaudir de la inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’altra banda, es durà a terme el taller ‘Humans i pedres’ (dijous 5 d’agost, a les 17:30g), que servirà per acostar als visitants a les principals fites de la tecnologia humana o la fabricació d’eines de pedra.

A banda, a la sala polivalent del Centre Cívic també s’hi exposaran un recull de les peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’ençà que es va efectuar la primera excavació al Molí del Salt i, fins avui dia, en aquest jaciment s’han recuperat més de 50.000 restes arqueològiques, que ens parlen de com vivien els habitants de la Conca de Barberà durant el període del magdalenià superior, que data entre 15.000 i 13.000 anys enrere. Manuel Varquero, director de l’exposició, serà l’encarregat de realitzar petita introducció de la mostra.

Els veïns i veïnes també podran gaudir de la mostra de fotografies dels Gegants de la Nostra vila, el Grèvol i la Nerola, una mostra que fa recorre els anys passats i ens descobreix la restauració que ha elaborat el Taller Avall de Reus. L’exposició es podrà visitar a la casa taller.

La tradició, sempre present

Els actes més tradicionals sempre es fan el seu espai en la Festa Major del municipi. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes podran gaudir de les cites que marquen el caràcter del poble, entre els que destaquen l’Ofici Solemne de Festa Major (divendres 6 d’agost, a les 12 del migdia), del concert de sardanes a la Plaça Major (diumenge 9 d’agost a les 12 del migdia), de la Missa Dominical als Torrents (diumenge 8 d’agost, a les 18:30h) i les havaneres a les Fonts del Gorg (diumenge 8 d’agost, a les 22:30h).

Concerts i espectacles

En el programa destaquen cites com el concert amb la cantant Ester Caralt (dijous 5 d’agost, a les 22:30h), el teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez i l’obra ‘1001 GAGS’ (divendres 6 d’agost, a les 19h), el concert de Cultrum (divendres 6 d’agost, a les 22:30h), el concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol (dissabte 7 d’agost, a les 19h i a les 22:30h), les havaneres amb el grup Barcarola (diumenge 8 d’agost, a les 22:30h) i el castell de focs d’artifici (diumenge 8 d’agost, a les 23:45h).

Actes familiars i cinema per a tots

Els més petits i la família sempre tenen un lloc important reservat al programa d’actes. Per aquest motiu, el programa inclou l’espectacle de màgia de la Maga Melanie (dissabte 7 d’agost, a les 12 del migdia), les sessió de cinema familiar (dissabte 7 i diumenge 8 d’agost, a les 17:30h).

A més a més, el Teatre-cinema Foment també acollirà projeccions de cinema especials el diumenge, 8 d’agost, a les 19:30h.

Actes previs

Tot i que el gruix dels actes de Festa Major es concentra a partir d’aquesta setmana que encetem, aquest diumenge ja es van viure els actes preliminars de les festes.

A les 12 del migdia, es va dur a terme la presentació de l’últim llibre de la vimbodinenca Teresa Duch, ‘La llum de l’impostor’, i a les 19:30h, es va inaugurar l’escultura ‘El bosc dels estilistes’, de Mateo Vilagrassa. Aquests actes, junt amb la sessió de cinema al Teatre Cinema-Foment van iniciar un programa de festes trenat amb moltes ganes.

“Hem confeccionat l’edició d’enguany de la Festa Major amb la màxima il·lusió possible, ja que creiem que hem d’agrair l’esforç col·lectiu de tots durant aquests mesos”, manifesta l’alcalde del municipi, Joan Canela, que afegeix que “és important que totes i tots celebrem el programa d’actes amb la màxima prudència”. Des de l’Ajuntament es confirma la voluntat municipal de “vetllar perquè les trobades siguin tan segures com sigui possible”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: