Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV edita un llibre sobre els 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

La presentació de la publicació tindrà lloc el 15 de setembre a les 20 h a l’Església de Sant Llorenç

El braç de Santa Tecla fent l'entrada a la Catedral de Tarragona El braç de Santa Tecla fent l'entrada a la Catedral de Tarragona COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 14 Setembre 2023 12:43

El llibre titulat 'L’arribada del braç de Santa Tecla en el 700 aniversari. Història, patrimoni i cultura tradicional', recorda l’efemèride de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona, que es va celebrar el setembre passat, per retrobar la ciutat medieval i reconèixer la persistència i vitalitat del seu patrimoni artístic, urbanístic i immaterial.

La publicació, que serà presentada divendres 15 de setembre, a les 20 h, a l’Església de Sant Llorenç i el Gremi de Pagesos, és una obra col·lectiva amb la coordinació de Maria Bonet, catedràtica d’Història Medieval de la URV, i Joan Menchón, especialista en arqueologia romana i medieval i restauració del Patrimoni Històric. A més, ha estat editat per Publicacions URV.

Argument del llibre

El llibre recull el marc històric, antropològic i cultural de l’arribada del braç de Santa Tecla al segle XIV i estableix la relació entre el culte medieval a la santa i l’entrada amb el desenvolupament de la festa, la celebració i el culte a Tecla com a fet religiós, polític i cultural, i com a element de cohesió, identitat i diferenciació de la ciutat de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: