Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carburos Metálicos oferirà el servei de subministrament d'hidrogen verd dels busos de Tarragona

El contracte, que té una durada de dos anys ampliables a dos més, abastirà els tres autobusos impulsats que s'incorporaran properament a la flota de l'EMT

Imatge d'arxiu d'un autobús propulsat amb hidrogen verd Imatge d'arxiu d'un autobús propulsat amb hidrogen verd ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Diumenge, 13 Agost 2023 10:09

L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) ha adjudicat a Carburos Metálicos el servei de subministrament d'hidrogen verd que abastirà els tres autobusos impulsats per pila d'hidrogen i que s'incorporan properament a la flota de l'EMT. El contracte de licitació té una durada de dos anys, fins al juliol de 2025, amb possibilitat de pròrroga per a dos períodes anuals més, fins al 2027.

L'hidrogen es produeix a la mateixa comarca, per la qual cosa es fomenta la creació d'un ecosistema local entorn d'aquest vector energètic que serà clau en el procés de transició energètica i descarbonització de la mobilitat en el transport urbà. Carburos Metálicos subministrarà també l'equipament necessari per proveir d'hidrogen els autobusos que opera l'EMT.

A finals de l'any passat, el Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona va anunciar la seva intenció de renovar, escalonadament durant els pròxims anys, fins a la meitat de la seva flota amb autobusos elèctrics amb pila de combustible d'hidrogen, que se sumarien als tres ja adquirits i que entraran en funcionament pròximament. D'aquesta manera, en els propers anys l'hidrogen impulsarà el 50%, aproximadament, de la flota municipal. Aquesta decisió del consistori tarragoní sorgeix de la necessitat de reduir l'antiguitat mitjana dels vehicles destinats al transport públic a la ciutat i aconseguir, al mateix temps , la seva descarbonització.

Sonia Orts, presidenta de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona, destaca que "l'EMT té un clar objectiu cap a la descarbonització. Aquest objectiu passa per liderar un canvi de paradigma de la mobilitat pública a la província, invertint en noves tecnologies com l'hidrogen verd amb l'objectiu final d'aconseguir les emissions Zero".

Per la seva banda, Miquel Lope, director general de Carburos Metálicos i vicepresident del Sud d'Europa i el Magreb de Air Product, ha remarcat que "Carburos Metálicos és especialista en tota la cadena de valor de l'hidrogen, ja que compta amb les capacitats necessàries per produir-lo, distribuir-lo i portar-lo fins al dipòsit de diversos tipus de vehicles per mitjà de les seves pròpies hidrogeneres. L'aposta de l'Ajuntament de Tarragona per a una mobilitat zero emissions impulsada per hidrogen és una mostra més que la tecnologia està ja llesta per a contribuir a descarbonitzar el transport de passatgers per carretera a les nostres ciutats".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: