Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pinya i el Museu Casteller protagonitzen la imatge de Santa Úrsula de Valls

El vallenc Marc volpini és l'autor del cartell de la Fira de Santa Úrsula, que enguany recupera el Simposi Casteller i la Fira Castells

La regidora de Cultura, Laia Castells, i l'il·lustrador, Marc Volpini, han presentat la imatge de cartell de Santa Úrsula 2023 La regidora de Cultura, Laia Castells, i l'il·lustrador, Marc Volpini, han presentat la imatge de cartell de Santa Úrsula 2023 JOSEP CARTANYÀ
Món casteller Josep Cartanyà
Dijous, 14 Setembre 2023 15:14

La regidora de Cultura de Valls, Laia Castells, ha presentat aquest dijous la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula 2023, que se celebrarà entre el 13 i el 22 d'octubre. El vallenc Marc Volpini Tondo és l'autor del cartell d'enguany que dona protagonisme a les mans dels castellers i castelleres que formen la pinya i a l'estrenat Museu Casteller de Catalunya. 

L'autor del cartell, Marc Volpini, ha explicat que volia fugir de les construccions castelleres i ha volgut destacar "la base social dels castells, a través de les mans dels homes i les dones", tot jugant amb el cromatisme basat en els colors de les dues colles dels Xiquets de Valls. Volpini també ha reconegut la "pressió" i alhora "il·lusió" que representa per un vallenc dissenyar la imatge de Santa Úrsula, una festa que es viu de forma "apassionada" pel món casteller.

Al seu torn, la regidora Laia Castells ha remarcat que en el cartell  es posi en valor que "darrera dels castells hi ha molta feina força social i de germanor, perquè tots junts aconsegueixen aixecar el castell". 

Es recupera el Simposi Casteller i la Fira Castells

D'altra banda, Castells ha avançat que la Fira de Santa Úrsula recuperarà enguany la celebració del Simposi Casteller de Catalunya i la Fira Castells -dos esdeveniments que l'any passat es van incloure a les Festes Decennals -. La regidora també ha anunciat que també es programarà un acte especial vinculat al Museu Casteller, un equipament que preveu que esdevingui un pòl d'atracció de nous visitants per aquelles dates, especialment, durant la Diada Castellera de Santa Úrsula. 

L'autor del cartell

Marc Volpini Tondo, nascut el 1981, vallenc de cor i tarragoní d'adopció, va passar la infància i primera joventut a Valls fins que es va instal·lar a Tarragona l'any 2008. Empès per la necessitat i les circumstàncies de la vida, va deixar l'institut després de 2n de BUP i va treballar a la construcció i l'hostaleria de dilluns a diumenge durant molts anys, fins que finalment es va decidir a combinar la feina amb els estudis de Gràfica Publicitària a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Això li va obrir les portes de la primera feina com a dissenyador gràfic a l'editorial amb seu a Valls Cossetània Edicions, on va guanyar experiència dissenyant cobertes de llibres i altres suports editorials. A més de formar part activa de grups musicals des del 2009, com a cantant i guitarrista de Zien Años o, últimament, com a baixista a Islandia Nunca Quema, des del 2011 ha treballat en diverses agències de publicitat a Tarragona, combinant també altres projectes a títol propi; per destacar-ne alguns, com a membre i maquetador del desaparegut fanzine d'il·lustració Junkie Python, diverses cobertes de discs del segell No Aloha Records, la imatge del Festival Dixieland de Tarragona 2022, el cartell de Sant Magí 2022 o la imatge del festival Tarragona Sona Flamenc 2023, entre molts d'altres.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: