Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Festes per a tothom i que pensin en gran, en grans persones"

Opinió Jerusalem Torra Garcia
Dilluns, 07 Agost 2023 09:04

Volem festes per a tothom, amb mirada amplia, amb sensibilitat i afegint imaginació, volem Festes que pensin en Gran, en grans persones

Són moltes les formes de treballar per una inclusió, per la igualtat, per cohesionar e integrar fent de les ciutats i municipis petits espais amigables i per a tothom.

Eines com l’urbanisme, la cultura, educació, habitatge i com no el “Folklore “ i les seves “ Festes “.

Les persones grans formen part de la societat amb deures però també amb drets, ens ho hem de creure i així ho hem de fer creure a tothom. Tenim un repte “ l’envelliment “ i el nostre deure com a societat fomentar la integració d’aquest col.lectiu, majors amb talents, habilitats, inquietuds, els nostres majors actuals amb una mentalitat, estil de vida i lleure molt diferent a la dels seus pares. Haurem d’adaptar serveis, festes i urbanisme per una millora en la qualitat de vida i en continua transformació adaptant-se a les diferents etapes de la vellesa.

L’estiu és una estació on es viu més al carrer , s’organitzen festes de barris, Festes Majors, populars, Fires i firetes on activitats adreçades a la gent gran son breus o inexistents , volem cohesionar i transformar el món però oblidem sempre un sector, moltes persones grans no poden participar,no accedeixen a la informació dels actes, problemes de mobilitat, insuficient activitats adreçades als majors ja sigui en la seva part lúdica com en la participació de les seves organitzacions, pot ser és el moment d’adaptar-nos , de fer canvis i de millorar una part de la societat que a causa de la pandèmia ha patit pèrdues, desaparegut vincles socials i relacions amb l’entorn.

Son moltes les formes de posar a les persones al centre e interactuar amb els majors, apliquem les tres “ A ”Actitud proactiva, activitats amb Sensibilitat i Adaptació a les noves realitats. Pensem en les festes amb visió amplia, afegim imaginació i preguntem a les persones grans com volen participar en les festes, pot ser ens podem sorprendre i es que poc costa el que costa poc.

Volem compromís, voluntat i fets , “ fer de l’etapa de la vellesa única amb estius càlids i hiverns amb companyia “.

Jerusalem Torra Garcia

Jerusalem Torra Garcia

Gerent de L'Arc Serveis

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: