Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un jutge investiga l'actuació dels Mossos en la detenció del pistoler de Tarragona

La germana de l'assaltant, que va rebre l'eutanàsia, denuncia que l'actuació policial va ser "desproporcionada"

Imatge d'arxiu de l'operatiu policial que va finalitzar amb la detenció d'Eugen Marin Sabau, a Riudoms Imatge d'arxiu de l'operatiu policial que va finalitzar amb la detenció d'Eugen Marin Sabau, a Riudoms ARXIU / ACN
Successos ACN
Dilluns, 13 Novembre 2023 19:24

El jutjat d'instrucció 1 de Reus ha obert una investigació per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'Eugen Marin Sabau, conegut com el pistoler de Tarragona, el 14 de desembre del 2021. Segons ha avançat el 'Diari de Tarragona' i ha pogut confirmar l'ACN, l'acció judicial s'ha iniciat arran de la denúncia de la germana de l'assaltant a onze agents, als quals considera responsables d'una acció "desproporcionada". El pistoler va rebre l'eutanàsia després que resultés greument ferit per arma de foc -acabant amb tetraplegia- arran de l'actuació policial. L'instructor també cita a declarar en qualitat de testimonis el cap de l'Àrea d'Investigació, l'inspector Francesc Moragues, i quatre mossos més.

L'acció del pistoler va començar a la seu de l'empresa Securitas de Tarragona. Sabau havia treballat a la companyia i va entrar a l'immoble i va disparar contra tres excompanys seus, als quals va ferir. Després va fugir en cotxe i els Mossos d'Esquadra van organitzar un dispositiu per atrapar-lo. Dos agents que anaven de paisà el van identificar en una rotonda a Reus i allà hi va haver un intercanvi de trets que va acabar amb un agent ferit de bala al braç. L'assaltant va poder fugir i atrinxerar-se a l'exterior d'una masia pròxima, on hi va haver el desenllaç dels fets, amb un tiroteig que va acabar amb Sabau greument ferit i evacuat en helicòpter.

En l'escrit de la querella, l'advocat de la denunciant, Gerard Amigó, exposa contradiccions en les declaracions dels dos agents de paisà que es van enfrontar a Sabau en la rotonda. Després, segons la seva versió, a la masia on el pistoler es va atrinxerar els Mossos d'Esquadra no van intentar "una resolució pacífica de l'incident" sinó que des del Grup Especial d'Intervenció (GEI) van començar a fer trets de "distracció". Quan un dels agents que es va aproximar a l'assaltant i es va identificar com a policia, Sabau hauria respost disparant-li.

Aleshores els agents van realitzar fins a 45 dispars. Segons les declaracions policials fetes durant la instrucció de la causa, només un va impactar a la cama del pistoler. No obstant, el lletrat destaca que "segons els informes mèdics tenia múltiples projectils a la cama" -que van fer que se li hagués d'amputar-, a més de ferides a l'escàpula, en un braç i al cap. Pel lletrat "va ser un total fracàs l'actuació policial" i també destaca diferents contradiccions en les declaracions dels agents que van intervenir en el cas. Alhora afegeix que "ha desaparegut" l'armilla antibales que duia l'assaltant, ja que no constaria en cap dels informes elaborats pels mossos.

Amigó ha confirmat a l'ACN que aquest dilluns al matí la germana del pistoler ha ratificat la seva denúncia davant del jutge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: