Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Raquel Sánchez es compromet a impulsar la futura rambla del Mar de Tarragona

La ministra de Transports també anuncia el traspàs imminent de l'N-340 i millores al polígon Entrevies

Reunió entre l'alcalde de Tarragona, el subdelegat del govern espanyol, el secretari general d'Infraestructures i la ministra de Transports Reunió entre l'alcalde de Tarragona, el subdelegat del govern espanyol, el secretari general d'Infraestructures i la ministra de Transports NEUS BERTOLA / ACN
Urbanisme ACN
Dijous, 22 Juny 2023 17:25

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha compromès aquest dijous a impulsar la futura rambla del Mar de Tarragona. Per fer-ho, el govern espanyol preveu moure el mur que separa el carrer del Mar de les vies del tren, guanyar 4,7 metres i ampliar així aquesta zona de la Part Baixa de la ciutat. Sánchez ha assegurat que en els pròxims dies es reuniran amb Adif per començar a dissenyar el passeig. Es tracta d'un dels projectes estrella de l'actual alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, durant la campanya electoral. La ministra també ha anunciat l'imminent signatura del traspàs de l'N-340 o la construcció d'un pont com a alternativa d'accés al polígon entrevies, entre altres.

La ministra de Transports s'ha reunit aquest dijous al matí amb l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores; i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà. La trobada ha servit per posar sobre la taula quatre projectes "que transformaran la ciutat" i que el Ministeri es compromet a impulsar, tal com ha anunciat Raquel Sánchez i ha celebrat Viñuales.

El primer és el projecte de la nova Rambla del Mar, una actuació que canviarà la Part Baixa de Tarragona, i que preveu ampliar la via que hi ha a tocar de les vies del tren per convertir-la en una zona per a vianants. La previsió és alliberar 20.000 metres quadrats de l'espai ferroviari que, actualment, estan en desús i transformar l'actual carrer del Mar "en el futur centre neuràlgic" del barri del Port. La ministra ha subratllat que, finalment, Adif ha trobat la solució tècnica que permet donar llum verda al futur passeig.

Cessió de carreteres

Sánchez també ha confirmat que aquest estiu està previst signar el conveni de cessió de l'N-340, l'N-340a i T-11, tal com ja va avançar aquest dilluns el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, durant una visita institucional a la ciutat. L'acord permetrà executar diverses accions de millora de mobilitat més urbana en les tres vies.

Pel que fa a la T-11, l'objectiu és impulsar la mobilitat a peu i en bicicleta als barris de l'Albada, la Floresta i Parc Riu Clar. De la mateixa manera, també s'habilitarà un carril bici a l'N-340 direcció Llevant. Al tram de l'N-340a, just davant del Tanatori Municipal, la previsió és rehabilitar la carretera, millorar-ne la il·luminació i construir una vorera per a vianants.

En aquest sentit, la ministra de Transports també ha anunciat que s'ampliarà el pont sobre el riu Francolí per facilitar la circulació de bicicletes i el pas de vianants. A més a més, s'instal·laran pantalles per reduir la contaminació acústica dels veïns de la zona de Parc Francolí, Joan XXIII, Tarragona 2 i Aqüeducte.

Millora d'accés al polígon Entrevies

Un altre dels anuncis de la ministra Sánchez per a Tarragona ha estat la construcció d'un nou pont com a alternativa d'accés al polígon Entrevies. Per a l'alcalde Rubén Viñuales, aquesta actuació de més de 2 milions d'euros permetrà "salvar molts llocs de feina", ja que "hi ha empreses que sense aquest accés, perdrien competitivitat".

Recuperar l'antiga línia de tren Reus-Roda

D'altra banda, la ministra de Transports ha apuntat que continuen estudiant la millor manera per treure el pas del transport de mercaderies pel front litoral de la ciutat i desviar-lo per l'interior. Sánchez ha explicat que s'han organitzat taules de seguiment per buscar la solució més adient entre els agents socials i els econòmics. "Volem treure les mercaderies de la costa, però hem de veure quina és la millor solució i que sigui amb el consens del territori, dels agents socials i econòmics", ha subratllat. La ministra ha plantejat de manera preliminar que es recuperi l'antiga línia Reus-Roda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: