Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus posa a licitació el projecte per implantar l'Escola d'Oficis al Vapor Vell

L’obra preveu consolidar l'edifici del Vapor Vell, aturar el seu deteriorament, i actuar principalment en l'evolvent de l’edifici, façana i cobertes

Una imatge de l'edifici del Vapor Vell Una imatge de l'edifici del Vapor Vell REUS.CAT
Urbanisme Redacció Infocamp
Diumenge, 02 Juliol 2023 11:44

L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte de servei per a la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres de consolidació de l’edifici del Vapor Vell, així com les obres de reforma per a la implantació de l’Escola d’Oficis de Reus. El contracte, que surt amb un pressupost de licitació de 55.170,39 euros, també inclou la direcció de l'obra, la coordinaci ó de seguretat i salut i el control de qualitat.

L’obra preveu consolidar l’edifici del Vapor Vell, aturant així el seu deteriorament, i actuar principalment en l'evolvent de l’edifici, façana i cobertes. També es contempla la consolidació de les plantes interiors en les zones on hi pugui haver afectacions de consolidació. L’actuació també contempla la reforma parcial de la planta baixa de l’edifici, adequant els espais existents per implantar-hi les noves dependències de l’escola d’oficis. Una part fonamental d’aquesta actuació és la consolidació de l’edifici per evitar que es segueixi degradant.

Es tracta d'una actuació enfocada en millorar la impermeabilitat, la resistència estructural i l'aspecte estètic de l'edifici. El projecte ha de definir la implantació de la nova Escola d’Oficis a la planta baixa de l’edifici, en un espai amb cert valor espaial, que es una sala hipòstila amb un sostre de voltes de ceràmica revestida. L'àmbit d’implantació te una superfície construïda de 773m2. La documentació tècnica de la licitació preveu un programa orientatiu d’espais que caldrà adaptar amb la redacció del projecte executiu. Així, entre altres, preveu aules, aules d’informàtica, tallers, un laboratori, despatxos i sales de reunions, cuina-menjador, arxius, magatzem, recepció i banys.

El projecte s’haurà de redactar en el termini de tres mesos. Un cop redactat el projecte tècnic es licitarà el contracte per portar a terme les obres de consolidació de l’edifici a implantació de la nova escola d’oficis. Recuperació patrimonial L'edifici municipal situat al carrer del Vapor Vell, 15, està catalogat dins de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i és un dels més representatius de la revolució industrial de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: