Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una intervenció artística a l’estació d'autobusos de Tarragona denuncia la distorsió del llenguatge

A ’Distorsión libre’, de l’artista visual Unai Reglero, uns miralls deformen les paraules / L’autor diu que democràcia o llibertat son conceptes corromputs

La instal·lació artística d'Unai Reglero s'ha inaugurat aquest vespre a l'estació d'autobusos de Tarragona La instal·lació artística d'Unai Reglero s'ha inaugurat aquest vespre a l'estació d'autobusos de Tarragona MARINA MARTÍNEZ
Art Josep Cartanyà
Dimarts, 05 Setembre 2017 20:59

L’artista visual Unai Reglero ha inaugurat aquest dimarts a l’estació d’autobusos de Tarragona, 'Distorsión Libre', la darrera proposta de l’Estació Creativa-Künstainer. La intervenció artística pretén denunciar i contrastar aquells elements que distorsionen, confonen i manipulen les paraules o el llenguatge. Per Unai Reglero, ja fa temps que s’està manipulant els conceptes: “S’està distorsionant el llenguatge i hem d’anar molt en compte en com s’estan fent servir les paraules”.

La instal·lació, ubicada en el passadís d’accés a les andanes, està formada per uns miralls distorsionadors on es poden trobar una sèrie de paraules o conceptes, molts d’ells, que van irrompre amb un significat molt clar als segles XIX i XX i que, segons denuncia l’artista, s’han tergiversat al segle XXI, en funció de qui les diu i com les diu. Reglero ha posat com a exemples el concepte de “democràcia”, una paraula que “hauríem de revisar, que es fa servir per justificar coses injustificables”, ha reblat l’artista, que també ha citat “llibertat”, com una de les paraules més distorsionades: “La llibertat de moviment ja no és una llibertat per a les persones, sinó una llibertat per al capital”. En definitiva, l’artista proposa al ciutadà interactuar amb grans paraules i conceptes, intrínsicament positius, sobre els quals s’assenta el nostre sistema de convivència.

Unai Reglero va ser el fundador de CaldodeCultivo, col·lectiu amb el qual desenvolupa projectes artístics en diverses ciutats europees i americanes. Ara arriba a Tarragona, després de realitzar un projecte en residència al Laznia Centre d’Art Contemporani de Gdansk (Polònia). L’any 2014 ja havia realitzat a Tarragona el projecte de Transmissions Terra Promesa al barri de Sant Salvador.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: