Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral celebra una reeixida cavalcada de Reis, acompanyada d'un espectacle de llum i so

La festa tanca les activitats de Nadal, que han inclòs la presentació de la Dona dels Nassos, una cursa solidària, i concursos de balcons guarnits i diorames

Imatge de l'arribada dels Reis Mags d'Orient a Sarral Imatge de l'arribada dels Reis Mags d'Orient a Sarral AJUNTAMENT DE SARRAL
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 07 Gener 2022 08:50

Precedits dels tres tradicionals petards que n’anunciaven la presència, els tres Reis d'Orient van arribar dijous a la tarda puntualment a Sarral, entrant al poble per l’ermita dels Sants Metges i fins al carrer Orient. Les carrosses i les patgesses van dirigir-se cap a la plaça de l’Església, on els monarques van fer l’Adoració. Després, van ser rebuts i van fer discursos al balcó de l’Ajuntament de Sarral per la corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa Victòria Cañís, qui els va agrair que tampoc enguany haguessin faltat a aquesta cita tant important per a la canalla. En l’organització de la cavalcada col·laboren mig centenar de veïns i veïnes, organitzada per la Comissió de Reis i l’Ajuntament. Enguany la rebuda va incloure, com a novetat, un espectacle de llum i so conduït per una animadora.

A Sarral, és costum que la festa s’allargui fins el matí del dia 6, i enguany també es va complir amb la tradició: l’assistència dels Reis i les patgesses a una missa i, seguidament, el repartiment de regals entre la canalla, complint totes les mesures decretades per a la prevenció de la Covid.

Tres setmanes d'activitats nadalenques

La cavalcada ha tancat amb èxit tres setmanes d’activitats nadalenques. L’alcaldessa Cañís explica: "La pandèmia ens ha obligat a anul·lar algun acte, com ara el segon Pessebre Vivent Infantil, però també se n’han fet de nous. No ha estat un any plenament normal, a causa de la Covid-19, però estem molt contents de la participació en els diferents actes, que ha estat molt alta".

Així, s’ha estrenat amb èxit un concurs de guarniments nadalencs de balcons, que prèvia inscripció, s’han votat pels veïns i alhora que puntuaven seguien una gimcana per trobar-hi peces de decoració nadalenca. Les butlletes es poden portar fins dilluns vinent al consistori, i el balcó guanyador tindrà com a premi un lot de productes de Sarral. També s’ha organitzat un concurs de diorames de pessebre dins l’església, amb 6 participants. L’Ajuntament ha organitzat dues activitats familiars: un taller amb galetes de fondant amb uns 40 participants, que va ser un èxit absolut, i un circuït d’aventura pel terme amb Drac Actiu, amb 70 participants. Una de les activitats més destacades ha estat la presentació de la Dona dels Nassos, el 2 de gener, seguida de l’estrena d’una cursa en la qual van participar 115 persones, i es van recaptar 623 euros destinats a la fundació 'La nineta dels ulls'.

Dona dels Nassos Sarral mitjana

La Festa dels Quintos, suspesa

D’altra banda, la Festa dels Quintos, una de les més antigues i conegudes de Sarral, s’ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia, ja que les mesures decretades pel govern català no autoritzen reunir a tantes persones. La voluntat de la comissió organitzadora és poder celebrar-la al llarg d’enguany, però dependrà de l’evolució de la pandèmia. La festa estava prevista pel proper 15 de gener.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: