Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Pastorets Principals de Valls tanquen amb més de 1.300 espectadors

Èxit de públic en uns Pastorets afectats per les restriccions del 70% d'aforament

A l'escenari també es van veure les afectacions de la pandèmia, i vam poder veure tots els personatges amb mascareta A l'escenari també es van veure les afectacions de la pandèmia, i vam poder veure tots els personatges amb mascareta GTP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 16 Gener 2022 21:07

Durant les festes de Nadal, el Teatre Principal ha tornat a viure les representacions de l'espectacle nadalenc més tradicional a Valls, 'Els Pastorets Principals de Valls', de la mà del Grup del Teatre Principal. Les aventures de Fredolic i Garrafó, Mariana i Sulina, Satanàs i Llucifer han fet gaudir un any més als vallencs i vallenques que no s'han volgut perdre aquesta edició, marcada de nou per les restriccions que marca el govern per fer front a la Covid19.

Les sis funcions programades inicialment es van representar seguint la nova restricció del 70% d'aforament, que va arribar a menys d'una setmana d'estrenar. La venda anticipada d'aquestes funcions va tenir molt d'èxit i superava aquest 70% permès. Els membres del Grup del Teatre Principal van prendre la decisió d'ampliar amb una funció extra pel dia 8 de gener, per tal de donar cabuda a tots aquells espectadors que amb la nova normatica no podrien assistir a l'espectacle, però que ja tenien l'entrada comprada. El GTP agraeix la flexibilitat de la gent en acceptar el canvi.

A l'escenari també es va poder copsar la situació de la pandèmia. El Grup del Teatre Principal ha seguit en tot moment les recomanacions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i ha vetllat per la seguretat de l'espectacle i dels seus components. Tots els personatges portaven mascareta, els més principals la portaven transperent perquè l'expressió del personatge arribés més a l'espectador. Tot i ser una quarantena d'actors en total, el grup ha treballat en tot moment en grups més reduïts.

Com sempre, l'espectacle seguia el guió tradicional, però amb picades d'ullet d'actualitat tan locals com del país. A l'infern vam veure un ball homenatge a la cantant Rafaella Carrà, i en els cuplets vam escoltar les crítiques a la gestió de les Decennals en detriment de cuidar el poble, i el problema de la llengua a l'escola. La gran novetat però, van ser les noves scenes escrites expressament per els més joves de l'entitat, que l'any passat no van poder trepitjar l'escenari. Una escena de pastorets i una de dimoniets que van tenir molt bona acollida pels espectadors.

Èxit de públic

El total del públic assistent a les set representacions va ser de 1344. Des del GTP volen volen donar 1344 gràcies per fer possible l’espectacle, posant de manifest que una setmana abans d'estrenar no tenien clar que es puguessin fer totes les representacions. Reivindiquen un cop més que la cultura es segura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: