Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls viurà les Festes de Nadal amb un programa farcit d'activitats

La llum de Nadal arribarà de la mà del personatge de L'Estel, el Parc de Nadal torna al Kursaal i s'estrena el cicle musical itinerant 'K de karrer' i el Messies de Händel participatiu

Valls donarà la benvinguda a les Festes de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat el proper divendres 25 de novembre Valls donarà la benvinguda a les Festes de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat el proper divendres 25 de novembre M.ÀNGELS BLADÉ
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Novembre 2022 13:46

La llum del Nadal arribarà el 25 de novembre a Valls i enguany amb una protagonista d'excepció. L'Estel, el personatge que cada any obre les portes de la Fàbrica de les Il·lusions i en dona la benvinguda als infants, serà l'encarregat d'encendre l'enllumenat de Nadal, amb un espectacle a la plaça del Blat. A partir d'aquí, una cercavila amb els Nans i el Fumera -el personatge que vigila que els infants es portin bé durant aquestes festes-, acompanyats per la Banda del Gínjol escamparà la llum de l'Estel en el primer dia de les festes per tot Valls, que lluirà prop de 400 motius ornamentals repartits per 55 carrers i places de la ciutat.

Durant la roda de premsa de presentació, tant l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, com la regidora de Cultura, Laia Castells, han agraït la participació de les prop de 40 entitats que han fet possible el programa de les Festes de Nadal.

Aquesta serà la benvinguda ben especial a uns dies de celebracions amb un programa divers, ple de tradicions i actes, com el Mercat de Nadal, els concerts corals de nadales, el pessebre monumental, l'exposició del Grup de Nadal d'Artistes, els Pastorets al Principal, la Sibil·la, l'Home dels Nassos, el Fumera, el Parc de Nadal o Ses Majestats els Reis d'Orient, els "Reixos", com s'anomenen més popularment a Valls.

presentació Festes de Nadal Valls 2022

L'alcaldessa Dolors Farré, les regidores Laia Castells i Bàrbara Flores, i representants d'entitats, al davant dels arcs de la plaça del Museu Casteller

'K de karrer', el nou cicle de música itinerant

Com a novetat, en destaca enguany un cicle de música itinerant batejat com 'K de karrer', que s'estrena el 23 de desembre amb la sortida de l'Estel pels carrers del centre històric i comercial acompanyat pel grup de música tradicional: Tarotes de l'Estel. El 'K de karrer' continuarà amb dies successius, el 24 de desembre amb la Mitja Cobla del Camp i Punt de Malura, el 27 amb Sound de Secà, el 29 amb Basin Dixie Street band i, el 4 de gener, amb Blu's i la mitja cobla Lligabosc. La regidora de Cultura, Laia Castells, ha anunciat que "enguany les itineràncies es faran no només al Centre Històric, sinó en diverses zones de Valls".

El Parc de Nadal torna al Kursaal

També entre les novetats sobresurt el canvi d'emplaçament del Parc de Nadal que, del 28 al 30 de desembre, tornarà a la Sala Kursaal, amb més espai per acollir els inflables, jocs, música, contes i una multitud de tallers nadalencs. La plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó, acollirà el tió a càrrec de la Colla Gegantera la Pessigolla, en un dels actes més concorreguts del Nadal a Valls. Ja al nou any, la Fàbrica de les Il·lusions obrirà les seves portes a la seu històrica de la Cooperativa Agrícola, de nou plena de màgia amb un espectacle participatiu i familiar de llum, música i colors. Els secretaris i secretàries dels Reixos hi estaran preparant les joguines que repartiran la matinada del 5 de gener, recollint les cartes i ordenant-les per tenir-ho tot a punt.

Les festes del Nadal a Valls comptaran també amb l'il·lusionisme i humor del Mag Lari (18 de desembre). Amb una trajectòria de 25 anys dalt dels escenaris de mig món, el popular mag regalarà el seu nou espectacle amb molt de regust nadalenc, sempre espectacular i sempre diferent.

Estrena del Messies de Händel participatiu

La ciutat s'omplirà de tradicions nadalenques, amb tot d'altres cites en el calendari que ja han esdevingut clàssiques. Així, l'església arxiprestal de Sant Joan tornarà a acollir, la Nit de Nadal, la representació i ritual del Cant de la Sibil·la, que pregonarà l'adveniment de Jesucrist i la fi del món.

El dia abans, el 23 de desembre, el mateix temple de Sant Joan acollirà l'estrena del Messies de Händel participatiu, en la que serà la primera de les tres representacions -en aquest cas la part de la peça dedicada a l'advent i el Nadal -, d'un concert amb música de l'Orgue de Valls i les veus d'un cor de cantaires format per vallenques i vallencs, solistes com Roger Padullés (tenor), Júlia Farrés (soprano), Tanit Bono (mezzosoprano), dirigits per Xavier Pastrana, en una producció dels Amics de la Música.

La Fira d'aviram viu i el Mercat d'Art Jove, atractius per a vallencs i visitants

Entre les cites tradicionals d'aquests dies serà el Mercat de Nadal que inclou la Fira d'aviram viu -l'única del Camp de Tarragona d'aquesta tipologia –, al Centre Històric de Valls, els dies 17 i 18 de desembre. El secretari de la Cambra de Valls, Rafael Castells, ha destacat que la fira s'ha convertit en un atractiu pel visitant d'arreu de Catalunya, donat que tans sols se'n fan a Valls, Vilafranca del Penedès i el Prat de Llobregat.

El mateix dissabte 17 de desembre destaca també el Mercat d'Art Jove 2022, que s'emplaçarà a la plaça del Museu Casteller. La regidora del Centre Cívic i de Joventut, Bàrbara Flores, ha destacat l'alta participació registrada enguany al mercat, amb 19 parades. En el mercat hi trobareu artesania, pintura, il·lustracions, roba, complements, fotografia i productes naturals. Tot realitzat per la comunitat d'artesans i artistes més joves locals.

El Fumera i els Pastorets del Principal no hi poden faltar

El Fumera, un altre dels personatges del Nadal a la ciutat, també serà protagonista amb cercaviles pels barris i carrers de Valls durant les festes. I, a partir de Sant Esteve, arriben al Teatre Principal els populars Pastorets que alçaran el teló amb la primera de les sessions programades per les festes.

El Pessebre Municipal estrena espai

La tradició pessebrista també destaca durant les celebracions, amb el pessebre monumental que es podrà visitar a l'oficina de turisme, mentre que el pessebre municipal estrenarà emplaçament enguany, en concret, a l'espai històric dels arcs medievals de la plaça del Museu Casteller.

Ball de Cap d'Any amb l'Orquestra Venus

El Centre Cultural serà l'escenari del Ball de Camp d'Any, amb l'actuació de l'Orquestra Venus. Una formació amb més de 25 anys de trajectòria sobre els escenaris catalans i 12 músics en escena amb un concert elegant i popular. Les entrades, a 15 euros, es podran adquirir a partir del 25 de novembre, a les 10 h, a www.valls.cat 

L'arribada dels Reixos en tren

La Nit de Reixos i la Cavalcada clouran les festes. Al matí del dia 5 de gener, amb l'obertura del campament reial, l'última oportunitat per dipositar les cartes a la Bústia dels Reixos. Ja al vespre, a la plaça de l'Estació acollirà l'inici de la cavalcada que recorrerà tota la ciutat per acabar al Pati on l'alcaldessa, Dolors Farré, lliurarà als Reixos les claus de la ciutat que obre totes les llars vallenques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: