Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pobla de Montornès viu el segon cap de setmana del 46èPessebre Vivent

Les properes representacions seran els dies 25 i 26 de desembre, de 18:15 a 20:15 h i, els dies 1, 6 i 8 de gener, de 18:15 a 20:30 h

Imatge d'un dels quadres de les representacions del 46è Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès Imatge d'un dels quadres de les representacions del 46è Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès ASSOC. PESSEBRE VIVENT LA POBLA DE MONTORNÈS
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 25 Desembre 2022 10:06

Després de la primera representació, el diumenge passat 18 de desembre, el 46è Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès torna aquests dies amb noves representacions. Les properes seran els dies 25 i 26 de desembre, de 18:15 a 20:15 h, i els dies 1, 6, i 8 de gener, de 18:15 a 20:30 h.

El pessebre es compon de 15 quadres basics i uns quants més de complementaris. Una combinació d’escenes bíbliques amb quadres de tradició popular catalana; una joia que convida a tothom que vingui a visitar-lo i a gaudir d’aquest espectacle nadalenc. El de la Pobla és un pessebre en moviment i parlat, amb vestuari d’època, tradicional i musica enregistrada. ’itinerari de visita es fa guiat per el vell pastor, que acompanya als visitants (amb un màxim de 150 persones a cada representació) durant el recorregut dels diferents quadres al voltant de l’Ermita. La duració aproximada per representació es d’uns 40 minuts i des de l'organització es recomana està 20 minuts abans a l'entrada de l'hora establerta de cada passi.

A la Pobla de Montornès hi ha un marc incomparable per fer les representacions del Pessebre Vivent, el turó on hi ha l’Ermita de la Mare de Deu de Montornès, a un quilòmetre escàs del nucli del poble, un lloc totalment natural rodejat de vegetació, pins i garrofers al costat d’una antiga masia.

Pessebre Vivent la Pobla de Montornès 2022 Sant Gabriel

Com arribar-hi

La manera d'arribar-hi és a través del poble, al qual hi arribareu per la carretera local T-210 que agafareu a la cruïlla amb la N-340 situada entre Creixell i Torredembarra. Si veniu per l'autopista A-7, caldrà usar la sortida 32 de Torredembarra i anar en direcció Barcelona fins trobar la cruïlla amb la local, o bé, la sortida 31 del Vendrell i anar en direcció a Tarragona també fins a la cruïlla. Tant a la carretera local de La Pobla, com als voltants del poble hi trobareu senyals indicatius per tal de guiar-vos fins a l'ermita.

Des de 1976

Des de l’any 1976, i de forma ininterrompuda, s’han celebrat les representacions del Pessebre Vivent. Lamenablement, per causes alienes a l’Associació Pessebre Vivent la Pobla de Montornès, la representació del any 2020/21 no es va poder realitzar a causa de la Covid.

El Pessebre de la Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya i s’ha convertit en la icona del nostre municipi, projectant la vila, més enllà de la comarca.

Durant 35 anys l’entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l’àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l’organització, i d’aleshores ençà aquesta tasca va a càrrec de l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Venda d'entrades online en aquest enllaç

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: