Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torna la celebració del Carnaval a Torredembarra, sense restriccions

Es reprenen actes com la festa de dissabte a la nit, el dinar de diumenge, la batalla de confeti i l’enterrament de la sardina

Imatge d'arxiu del Carnaval de Torredembarra del 2022 Imatge d'arxiu del Carnaval de Torredembarra del 2022 ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 09 Febrer 2023 12:44

Torredembarra es prepara per viure les festes de Carnaval 2023. Enguany, la celebració carnavalesca es farà al complet, sense les restriccions imposades per la pandèmia i amb la represa d’actes importants com la festa de dissabte a la nit, el dinar de diumenge, la batalla de confeti i el solemne enterrament de la sardina, tal com ha anunciat el regidor de Festes, Raúl Garcia. El programa d’activitats s’iniciarà el dia 16 de febrer, Dijous Gras, i clourà dimarts 21 de febrer.

El Carnaval torrenc donarà el tret de sortida el mateix dijous dia 16 amb l’Arribada de Ses Majestats Carnestoltes, acompanyats de la mascarada La Figa Te Fai i de tots els infants disfressats que vulguin formar part de la comitiva reial. L’acte començarà a les 19 h a la plaça Joaquim Boronat, passarà pel carrer Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila i finalitzarà a la plaça del Castell, on els reis prendran possessió del poder local i es podrà degustar coca de llardons amb mistela.

El cartell d’activitats no es reiniciarà fins dissabte, quan a les 11 h i a la plaça de Castell tindrà lloc la 19a edició del Concurs de mascotes disfressades amb desfilada i entrega de premis. Els que vulguin participar poden inscriure’s contactant a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o mitja hora abans de l’inici de l’esdeveniment. A les 11.30, des de la mateixa plaça, sortirà la Rua Infantil de Carnaval, la qual acabarà a la plaça Joaquim Boronat. Una hora més tard, a la mateixa plaça, hi haurà animació musical infantil “La Festa”. Els actes de dissabte es reprendran a la tarda, a les 17.30 h, amb la passada de La Figa Fai Te pels carrers del nucli antic. A les 19.30 h, arribarà el torn de la concentració de carrosses al carrer Pompeu Fabra i la concentració de comparses al carrer Donya Guiomar.

Torna la Gran Rua de Carnaval

Dissabte 18 de febrer serà el dia en què se celebri el plat fort de les festes carnavalesques a Torredembarra, amb la Gran Rua de Carnaval. Sortirà a les 20.30 h des del carrer Pompeu Fabra, passarà pel carrer Pere Badia, carrer Antoni Roig, carrer Francesc Moragues, passeig de la Sort, passeig Miramar i finalitzarà al passeig de l’Estació.

Enguany, amb la flexibilització de totes les restriccions, la Gran Rua de Carnaval comptarà amb la participació de 1500 persones distribuïdes en 20 carrosses i 5 comparses.

Per tancar aquest dia de festa, hi haurà el 'Festa Carnaval Dance' a l’envelat de l’aparcament Mañé i Flaquer, a partir de les 23.30 h.

L’endemà continuarà la celebració de Carnaval amb una nova concentració de carrosses i comparses, serà a les 11.30 h a Cal Bofill. A les 12 h, sortirà la Rua de Carnaval pel passeig marítim i arribarà a la Casona, concretament on es troba l’oficina de turisme del passeig de Rafel de Campalans. A les 15 h torna un dels altres actes destacats, el dinar de diumenge, que es farà a l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer i tindrà un cost de 7 euros, els tiquets es poden adquirir fins al dia 15 de febrer. El dia acabarà amb la batalla de confeti a les 17 h al passeig de la Sort.

Torredembarra acomiadarà les festes dimarts 21 de febrer, amb la sortida de la comitiva fúnebre per donar l’últim adeu al Rei Carnestoltes. Sortirà del carrer Pompeu Fabra i arribarà a la plaça Joaquim Boronat, on tindrà lloc el solemne enterrament i la sardinada, que tindrà un preu d’1,5 euros. Després de la sardinada, el jurat farà públic el veredicte de la millor disfressa, la idea més original, el millor maquillatge, al tema més satíric, a les tres millors carrosses i a les tres millors comparses.

Pendents de la meteorologia

Davant la possibilitat de patir d’inclemències meteorològiques, es recorda que els actes de l’arribada de Ses Majestats el Reis Carnestoltes, el solemne enterrament, sardinada i entrega de premis es traslladaran al Casal Municipal a les 20 h i 19 h respectivament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: