El Reus Deportiu Virginias guanya a Girona i acaba la lliga regular al quart lloc

Els reusencs jugaran els quarts de final pel títol contra el Calafell, amb el factor pista favorable

matge de l'encontre entre el Girona i el Reus Deportiu matge de l'encontre entre el Girona i el Reus Deportiu REUS DEPORTIU
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Diumenge, 05 Mai 2024 19:36

L'emoció de l'última jornada de la lliga regular de la Parlem OK Lliga s'ha viscut en una jornada unificada, ja que en cada partit hi ha havia alguna cosa en joc. Després de confirmar la passada setmana el descens del Rivas madrileny que acompanyarà el Mataró a l'OK Lliga Plata, calia saber quins eren els dos equips que jugaran la permanència al "play-out", juntament amb el Girona. Sant Just, Lleida, Caldes i Alcoi necessitaven guanyar els seus partits per evitar aquesta dramàtica eliminatòria.

Precisament, el Garatge Plana Girona s'ha enfrontat al Reus Deportiu Virginias, que també necessitava els tres punts per confirmar el quart lloc a la classificació i, per tant, disposar del factor pista a favor en els quarts de final pel títol. A la part alta de la taula classificatòria també hi havia moltes coses en joc. Finalment, la victòria ha estat per als reusencs que s'han imposat per un contundent 0 a 6.

La tensió s'ha palpar en el pavelló municipal Palau II de Girona, en un partit que ha començat amb un ritme molt alt. Els dos conjunts, conscients de la importància dels tres punts en joc, han buscat la porteria rival tot posant a prova als dos porters.

El primer gol del partit ha arribat quan s'havien jugat vuit minuts de partit i després d'una clara ocasió de gol dels gironins. Un contraatac perfecte dels de Jordi Garcia ha servit perquè l'argentí Maxi Oruste introduís la bola dins de la porteria d'un Jaume Llaverola que no ha pogut fer res per evitar el 0-1.

Amb el marcador favorable, el roig-i-negres han començat a allargar les possessions i asserenar el partit, mentre que el Girona més ofensiu s'ha topat amb un molt segur Càndid Ballart. Això ha desesperat a l'equip entrenat per Xevi Garcia, i Marc Vázquez ha vist una innocent targeta blava després de moure la porteria de forma voluntària. Marc Julià s'ha encarregat de treure profit la falta directa i posar el 0 a 2 a l'electrònic.

El mateix Marc Julià ha pogut marcar el tercer dels reusencs amb una gran combinació amb Martí Casas, però ho ha evitat el pal, quan faltaven poc més de set minuts per arribar al descans. Mentre, un sòlid Càndid Ballart aturava les jugades d’atac locals. Al final del primer temps, s’ha arribat amb la victòria per 0-2 d'un Reus Deportiu molt seriós en el joc.

A la represa, el Girona ha saltat a la pista amb la intenció de retallar les diferències, però, novament, un espectacular Càndid Ballart, ha evitat qualsevol reacció gironina. A més, el Reus, cada vegada que ha arribat a la porteria de Jaume Llaverola ho ha fet amb clares ocasions per marcar. Els minuts han anat passant i la pressió del Girona HC ha anat en augment, fins que Sergi Aragonès ha fet el 0 a 3 des del punt de penal.

Amb el partit pràcticament sentenciat, el Reus ha mostrat la seva superioritat dominant, si bé Marc Julià no ha pogut materialitzar una falta directa després d'una targeta blava d'Àlex Grau. En canvi, qui no ha desaprofitat l'oportunitat per fer el 0 a 4 ha estat Arnau Canal que tornava a la convocatòria. Amb un potent xut des de mitja pista, el jugador de Sant Hipòlit ha sorprès el porter Jaume Llaverola.

A cinc minuts per arribar al final de partit, una jugada individual del jove Guillem Jansà ha servit per fer pujar el 0-5. Poc després, des del segon pal, el capità reusenc Joan Salvat, ha finalitzat una gran jugada de tot l'atac roig-i-negre per fer el definitiu 0 a 6.

Amb aquesta contundent victòria, el Reus Deportiu Virginias acaba a la quarta posició i manté el factor pista favorable en els quarts de final del “play-off” per al títol i s’haurà d'enfrontar al Calafell.

Els altres emparellaments d'aquests quarts de final de la lluita pel títol, que es jugaran al millor de tres partits són: Barça - Sant Just; Noia – Igualada i el Liceo – Voltregà. El Lleida i Caldes es jugaran la novena posició entre Alcoi i Girona.