Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La fórmula funciona

El cicle 'Biblioteques amb DO' espera un creixement del 24% de participació en aquesta sisena edició

'Biblioteques amb DO' combina durant l'any dos plaers, els llibres i el vi 'Biblioteques amb DO' combina durant l'any dos plaers, els llibres i el vi CEDIDA
Gastronomia Albert Cuesta
Divendres, 16 Març 2018 18:20

El cicle ‘Biblioteques amb Denominació d’Origen’ és una iniciativa que al llarg de tot l’any té com a objectiu combinar dos plaers, els llibres i el vi, dinamitzant l’espai bibliotecari amb propostes innovadores i diverses activitats per a tots els públics. La 6a edició de ‘Biblioteques amb DO’ preveu un augment de participants en un 24%. L’any 2017 es van realitzar 368 activitats en 66 biblioteques arreu de Catalunya en les que hi van participar 14.800 persones. En aquesta nova edició s’esperen 18.500 participants.

El projecte està impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’agents culturals i del món del vi. El director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha afirmat que “el programa és com el país: divers i plural”. Cada biblioteca, com una DO en concret, és diferent en la mesura que també ho és el territori en que s’ubica. Aquestes peculiaritats especials marquen la diferencia i creen valor afegit.

Un cicle itinerant

El projecte pren la forma d’un recorregut d’un any en què cada mes es visita una DO vinícola a través de les biblioteques de la zona, que n’exerceixen d’ambaixadores. Al Camp de Tarragona participen 6 DO juntament amb 14 biblioteques dels diferents territoris. A l’abril, la DO amfitriona serà la Conca de Barberà i els actes es celebraran a les biblioteques de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Sarral; els seguiran la DOQ Prioritat i DO Montsant a la biblioteca pública de Falset (maig); la DO Catalunya realitzarà les activitats a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus (juliol); la DO Tarragona oferirà activitats a Cambrils, Vila-seca, Tarragona, Torredembarra i Mont-roig del Camp (setembre), i finalment la programació de la DO Penedès es farà al Vendrell, Cunit, Banyeres del Penedès i també a Llorenç del Penedès (novembre).

A més dels agents locals, els col•laboradors per excel•lència són l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) que aporta recursos i dóna copes pels tastos a les biblioteques, i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen.

Biblioteques inclusives

El Servei de Biblioteques proporciona actes de dinamització que anomenen ‘activitats transversals’, les quals estan enfocades a tots els públics. ‘El viatge del vi’ a càrrec d’Elisabeth Ulibarri, per exemple, té un format literari en forma de contes inclusius i adaptats, també per a persones amb pluridiscapacitat. L’acte es celebrarà divendres 11 de maig a les 18:30h a la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset.

Seguint aquesta innovadora aposta per la difusió de la cultura, David Puertas impartirà ‘Gran reserva d’òpera’, una xerrada sobre l'òpera i el vi, o més aviat sobre el vi a l’òpera. A més a més, hi haurà una audició que s’acabarà complementant amb un tast de vi. Aquesta activitat tindrà lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, el dilluns 23 de juliol a les 20:00h.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: