Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alumnes de la UB fan pràctiques un any més als Muntanyans

L'objectiu és que els alumnes coneguin les tècniques bàsiques de l'ecologia a la zona de dunes i a la zona humida

Els alumnes fan un inventari d'espècies de plantes observades als Muntanyans de Torredembarra Els alumnes fan un inventari d'espècies de plantes observades als Muntanyans de Torredembarra ANNA F./ AJUNT. TORREDEMBARRA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 06 Octubre 2017 19:09

La Universitat de Barcelona torna a dur a terme aquests dies la seva ja tradicional sessió de pràctiques de camp de docència universitària als Muntanyans de Torredembarra. D’acord amb el conveni signat l’any 2006, cada any, alumnes de la Universitat de Barcelona, primer de la Facultat de Biologia i en els darrers anys de la de Ciències Ambientals, es desplacen fins a Torredembarra per realitzar les pràctiques dels seus estudis a les dependències de Cal Bofill i a l’espai d’interès natural Platja de Torredembarra i Creixell.

L’objectiu de la pràctica és introduir els alumnes en les tècniques bàsiques de l’ecologia de poblacions i comunitats, en concret a la zona de dunes i a la zona humida. L’activitat a realitzar és la familiarització amb una eina bàsica d’ecologia de comunitats, l’inventari. Es realitzen mostratges aleatoris per l’espai, s’anoten les espècies de plantes observades i se n’estima l’abundància.

En total, hi prendran part uns vuitanta alumnes que es repartiran en diversos grups, de manera que cada divendres es troben a Cal Bofill setze alumnes i dos professors. Cal tenir present que els alumnes de la UB fa molts anys que es desplacen als Muntanyans precisament per l’interès que aquest espai natural té per desenvolupar estudis ecològics, la bona comunicació i la presència del Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill, on es realitza la introducció a l’activitat i les anàlisis de les dades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: