Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició fotogràfica recull la riquesa ornitològica del Parc Samà

La mostra es pot contemplar fins després de la Setmana Santa a l'horari habitual d'obertura del parc, i la visita està inclosa al preu d'entrada

Xoriguer comú, una de les 36 fotografies que integren la mostra Xoriguer comú, una de les 36 fotografies que integren la mostra PEP AGUADÉ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 15 Febrer 2024 15:31

Amb el títol 'Una visió natural del Parc Sama', la Sala del Marquesat del Jardí Històric de Cambrils ofereix des d'avui fins després de la Setmana Santa una exposició de fotografia sobre les aus que habiten els diferents espais del parc. Aquesta mostra, que il·lustra l'extraordinària varietat ornitològica del Parc Samà, es fa gràcies al material gràfic recopilat per Pep Aguadé, Enric Pàmies i Eduardo Trallero, tres fotògrafs naturalistes que col·laboren habitualment amb aquest enclavament natural.

Les 36 fotografies que integren la mostra estan distribuïdes en sis panels expositius diferents que coincideixen amb sis espais emblemàtics del Parc Samà i les espècies que hi habiten en ells: les aus rapinyaires a la zona de construccions humanes i cel obert; aus d'hàbitats boscosos a la zona de bosc de pins, alzines i roures; aus lacustres silvestres a la zona del llac; aus de cultius llenyosos i espais oberts a la zona de plantació de llimoners, mandarins i camp de lavanda; aus d'arbreda a la zona del passeig de plàtans; finalment, les aus pròpies que viuen en semillibertat a la zona de matoll i camins.

ocell parc samà

Ànec mandarí, una de les fotografies exposades (Enric Pàmies)

Acte inaugural

L´acte inaugural de la mostra fotogràfica ha tingut lloc aquest matí en presència de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cambrils i regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza, qui ha destacat l´impuls de l´empresa que gestiona el Parc Samà (DNA) per posar en valor el seu patrimoni cultural, patrimonial i natural: "Hem recuperat aquest espai únic per a Cambrils i per a tots els que ens visiten; des de l'Ajuntament continuarem recolzant totes aquelles iniciatives que contribueixin a donar-li valor i a protegir-lo".

Eduard trallero

El gaig, una de les aus de l'exposició fotogràfica (Eduardo Trallero)

Per part seva, Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, ha expressat la seva satisfacció per donar cabuda a l'entorn del Jardí Històric al talent d'aquests fotògrafs. Castillo els ha agraït la seva contribució per donar a conèixer que "el parc és molt més que un jardí botànic on es donen cita més de 80 espècies que habiten aquí o vénen de fora". "Conèixer -ha afegit- és el primer pas per conservar, i el nostre desafiament és ajudar a preservar tota aquesta vida a partir de la divulgació, per exemple, amb les visites de col·legis que ja estan previstes durant les properes setmanes".

inauguració exposició ocells Parc Samà

Acte inaugural de l'exposició fotogràfica (Cedida)

Pep Aguadé, un dels autors de les fotografies, ha explicat que visita el Parc Samà des de fa molts anys, i ho fa molt aviat: "Quan entro, encara de nit, és un lloc ple de màgia, que sempre sorprèn, un autèntic paradís de la biodiversitat que es transforma unes hores més tard amb l'arribada dels turistes". "És un pou de natura, un espai lliure ple d'espècies per gaudir", ha destacat el seu company Eduardo Trallero. "Són 14 hectàrees, que és una superfície gran, però és un hàbitat relativament petit; és sorprenent la varietat que et trobes en un circuit tan curt... Ens agrada molt compartir i explicar la nostra feina, i demostrar que no ens hem d'anar gaire lluny per trobar aquestes meravelles", ha reflexionat Enric Pàmies.

ocell parc samà gall indi

Paó albí, fotografia exposada a la mostra (Pep Aguadé)

L'exposició es pot contemplar a l'horari habitual d'obertura del parc, i la visita està inclosa al preu d'entrada.

Després de la inauguració de la mostra, com a complement cultural, ha tingut lloc la presentació del llibre/guia "Aus de rapinya" de Pep Aguadé amb el suport de l'editorial El Farell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: