Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El debat sobre el riu Siurana conclou que cal millorar el diàleg entre els regants de Riudecanyes i la Plataforma

Divendres passat van començar els debats de la programació de les ‘Primeres Setmanes de l’aigua del Port Tarragona’, que se celebren fins al 5 de maig

Imatge del primer debat 'El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global' Imatge del primer debat 'El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global' PORT TARRAGONA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 16 abril 2024 07:34

El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona va acollir, divendres passat 12 d’abril, el primer debat sobre els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. Aquest primer debat ha portat per títol 'El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global'. El debat sobre el riu Siurana va fer palesa la necessitat de millorar el diàleg entre els regants de Riudecanyes i la Plataforma.

El debat va propiciar un diàleg interessant i enriquidor entre el representant de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, Joaquim Barriach, i el de la Plataforma pel riu Siurana, Oriol Ponti. Tots dos, amb la participació del tercer ponent del debat, l’enginyer expert en regadius, Ignasi Servià, van coincidir en la necessitat de millorar el diàleg i buscar punts d’entesa en el context actual de sequera persistent i crisi climàtica.

En el debat sobre l'aigua i l'agricultura del riu Siurana es van desteacar diversos punts importants. L’aigua com a ús agrícola, donat el seu paper vital per a l'economia local, a la vegada de la necessitat de conservar el riu com a recurs natural, considerant els impactes ambientals i ecològics de l'ús excessiu de l'aigua. La gestió sostenible emergeix com una preocupació central, buscant un equilibri entre les necessitats de les persones i la preservació del medi ambient. L'aplicació de tecnologies d'ús eficient de l'aigua i pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi són propostes comunes per abordar aquest dilema. En última instància, es va determinar que es necessita un diàleg obert i col·laboratiu entre els diferents actors interessats per arribar a solucions consensuades que beneficiïn tant l'agricultura com la conservació del riu Siurana.

Els divendres, la gestió dels nostres rius | 12, 19, 26 d’abril i 3 de maig

Dins la programació de les Setmanes de l’Aigua, es celebren quatre debats centrats en els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. El periodista i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt, és l’encarregat de conduir la participació dels destacats especialistes convidats. Els debats són oberts al públic i seran retransmesos per TAC 12.

Es poden realitzar les inscripcions i consultar el programa de les jornades sobre l'aigua i del conjunt de les setmanes aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: