Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu de Reus ingressa documentació comercial i cartes personals de Josep Huguet Llobet

Els documents són un important testimoni del comerç reusenc de la primera meitat del segle XX

Cessió dels documents comercials i la correspondència personal durant la Guerra Civil del comercial Josep Huguet Llobet Cessió dels documents comercials i la correspondència personal durant la Guerra Civil del comercial Josep Huguet Llobet REUS.CAT
Patrimoni ACN
Dilluns, 29 abril 2024 15:55

L'Arxiu Municipal de Reus ha signat aquest dilluns el contracte de donació per ingressar la documentació del comercial Josep Huguet i Llobet (1881-1960) a l'arxiu municipal. El fons inclou documents datats entre 1921 i 1961. Són cartes, llibres de comptes i registres de clients. Fins a 1929, Huguet va formar part de la societat 'Clariana, Huguet i Riba' i després es va establir com a agent comercial al raval Santa Anna. També s'ha cedit la correspondència que Josep Huguet va intercanviar amb el seu fill durant la guerra civil espanyola. La documentació es conservava a la casa familiar, està en molt bon estat de conservació, i representa un important testimoni de les activitats del comerç reusenc de la primera meitat del segle XX.

Huguet es dedicava a comercialitzar fruits secs, conserves, fruites, vins, olis i sabons. El volum del fons és d'1,8 metres lineals i està integrat per documentació textual en suport paper. Els documents estan aplegats en dos lligalls. Un conté dibuixos i il·lustracions del fill Eduard Huguet Ferrer i l'altre lligall conté la correspondència rebuda i enviada amb el pare des de la 32 Divisió, 137 Brigada mixta, 454 Batalló, base 8è CC, n.11 C1 3a Ca, l'agost de 1938.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: