Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona bat el rècord de creueristes i supera Palamós

La ciutat és ja el segon port català en creuers amb un total de 51.390 passatgers, gairebé quatre vegades més que el 2016 / L’any vinent la infraestructura espera arribar als 80.000 viatgers amb 55 escales

Un vaixell de creuer de Costa Cruceros, aquest estiu al Port de Tarragona Un vaixell de creuer de Costa Cruceros, aquest estiu al Port de Tarragona ARXIU/ CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI
Turisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 22 Novembre 2017 08:38

Resultat històric del Port de Tarragona en l’arribada de creuers a la ciutat. Aquest any, la infraestructura ha rebut un total de 37 creuers, amb una suma de 51.390 passatgers, una xifra “absolutament rècord i per damunt de les previsions”, segons va celebrar ahir el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu. El salt assolit, que ha multiplicat gairebé per quatre les xifres del 2016 (i més encara si es té en compte que el 2014 sols es registraven 1.893 viatgers), ha estat ajudada, en part, per l’estrena de la infraestructura tarragonina com a port base d’una ruta de Costa Cruceros, que ha suposat gairebé la meitat dels viatgers assolits.

El Port de Tarragona aconsegueix així per primer cop ser el segon port català en creuers, superat només per Barcelona. Així, la ciutat ha avançar Palamós, una fita que, com va recordar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, fa pocs anys era “només un somni”.

Tota aquesta activitat es resumeix en un impacte econòmic que s’eleva fins als 3,9 milions d’euros, empès en part pels 14.000 creueristes que van fer servir Tarragona com a port base, fet que provoca una major despesa al territori. “El turisme de creuers té un impacte en molts sectors, des del comercial fins a la restauració, els hotels, els museus, el transport i els guies”, va resumir Andreu.

Precisament, un dels aspectes que s’havia marcat Tarragona com a objectiu era millorar l’oferta comercial amb què es troba el passatger d’un creuer, amb la creació de la zona d’acollida de creueristes, a la qual ja s’han adherit més de 80 comerços i que treballa per obrir les botigues en festius en què es produeixin escales. “Hem passat d’un 48% de creueristes que han fet compres a un 57%”, va celebrar el gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona, Daniel Martín.

Creixement futur

Amb aquests resultats, tant el port com la taula institucional de creuers veuen amb optimisme l’any vinent, en què, com ja es va avançar, Costa Cruceros reforçarà amb més passatgers la ruta amb Tarragona de port base. En concret, es preveu créixer un 50% tant en creuers, arribant a 55 escales, com en passatgers, arribant als 80.000. D’aquests, Costa Cruceros suposarà uns 50.000 creueristes, amb quatre creuers a l’abril i 19 més entre el maig i el setembre.

 

Un 68% visiten Tarragona durant l’escala

Els resultats també han servit per analitzar el comportament dels passatgers. D’aquests, un 68% van optar per visitar la ciutat de Tarragona, la majoria (49%) per lliure, i tan sols un 19% amb una excursió contractada. Tarragona, a més, és també l’excursió més ben valorada, amb un 9, entre els creueristes que fan escala. Només un 4% van optar per visitar Barcelona, mentre que altres destinacions del territori com Poblet, Port Aventura, la visita conjunta a Reus i Cambrils o l’excursió de platja a Salou són presents també entre les preferències. Pel que fa a les compres, els souvenirs (38,1%) són l’adquisició més habitual, seguida de roba i el consum en bars i cafeteries. Pel que fa al perfil del creueristes, la majoria són italians (38%) o de l’Estat (23%), i la mitjana d’edat s’ha rebaixat, amb un 41,7% de viatgers d’entre 35 i 54 anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: