Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La conferència ‘Cadàvers fora de lloc’ dóna continuïtat al programa de difusió del MNAT

La xerrada tindrà lloc aquest dimecres 5 de juny, a les 19 h, a la Biblioteca de Serveis Centrals del MNAT

En el marc d'aquesta activitat, es visitarà la Necròpolis Paleocristiana En el marc d'aquesta activitat, es visitarà la Necròpolis Paleocristiana MANEL ANTOLÍ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Juny 2019 17:29

La Biblioteca de Serveis Centrals del MNAT continua el programa de difusió de la recerca al Museu ‘Recerca en curs’, aquest dimecres 5 de juny, a les 19 h. A la conferència ‘Cadàvers fora de lloc’, es tractarà món de la mort des de diferents disciplines, com ara l’arqueologia, l’antropologia i l’epigrafia, que comptarà amb la participació de l’ antropòloga de la UAB, Andrea Vilela, la investigadora de l’ICAC i professora de la URV, Diana Gorostidi, i la investigadora de l’ICAC, Judit Ciurana.

Ciurana introduirà la xerrada amb als rituals, creences i cerimònies reglades que es realitzaven en el moment de la mort dels éssers estimats i també en casos especials de mort sobtada o violenta. Un d’aquests darrers casos es troba a la Vil·la dels Munts (Altafulla), amb la descoberta d’un cadàver amb signes de violència, que evidenciaria un assassinat. Per la seva banda, Vilela parlarà d’aquest cas específic, i es podrà veure presencialment el cadàver, restituït ex professo per a la conferència.

Finalment, amb Gorostidi els assistents es desplaçaran fins a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, on a partir d’exemples de vestigis d’epitafis i inscripcions romanes que giren al voltant de la mort, es podrà aprofundir en els ritus funeraris del món romà.

‘Recerca en curs’

El cicle ‘Recerca en curs’, organitzat pel MNAT en col·laboració amb l’ICAC, sorgeix de la voluntat de difondre i posar de manifest els projectes de recerca que s’estan duent a terme actualment al MNAT. Plantejat com a intercanvi d’idees i divulgació de projectes al voltant del patrimoni romà en un format dinàmic, acosta al públic no només especialitzat projectes de recerca aplicats al territori de Tàrraco.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: