Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 'Dia del Paisatge' reflexionarà sobre els problemes, oportunitats i propostes per al futur del Priorat

La jornada tindrà lloc aquest dissabte 16 de desembre a la Cartoixa d'Escaladei

Imatge d'arxiu de l'anterior edició del 'Dia del Paisatge' Imatge d'arxiu de l'anterior edició del 'Dia del Paisatge' CONSELL COMARCAL DEL PRIORAT
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Desembre 2023 20:32

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana organitza, aquest dissabte 16 de desembre a la Cartoixa d'Escaladei, la cinquena edició del 'Dia del Paisatge', amb l'objectiu de ser un espai de trobada i intercanvi obert a tothom. La jornada d'enguany se centrarà en vincular els problemes, oportunitats i propostes per al futur de la comarca que van aparèixer en el 'Dia del Paisatge' 2022 amb, d'una banda, les polítiques públiques que vol impulsar el Consell Comarcal del Priorat a partir del treball realitzat amb els municipis i de l'altra, amb les conclusions de l'exposició 'Habitar', sorgides de la comunitat dels 9 pobles en què, de moment, ha itinerat.

El programa

La programació del 'Dia del Paisatge' arrencarà a partir de les 9.15 h amb la benvinguda institucional que comptarà amb els parlaments de les autoritats municipals i comarcals i representants de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

A partir de les 9.30 h, Eduard Martí, tècnic de Prioritat, exposarà les conclusions de l'exposició 'Habitar', que fins a dia d'avui ha passat per nou municipis de la comarca i al voltant de la qual s'ha fet una proposta participativa i interactiva per treballar sobre el model territorial respectuós amb els valors del paisatge del Priorat i el projecte territorial que es desenvolupa.

A continuació, serà el torn d'extreure les conclusions del Cicle de diàlegs sobre el despoblament al Priorat que va tenir lloc el passat mes de novembre amb l'objectiu de buscar estratègies i establir accions de desenvolupament al voltant de qüestions com l'habitatge, l'urbanisme, les sobiranies km0 o la diversificació de l'activitat econòmica. El debat estarà moderat per la consultora d'arquitectura social Itziar González, qui també va coordinar totes les jornades de debat del cicle.

A partir de les 12 h, Roser Vernet presentarà el seu llibre 'Lo mig del món', en el qual reflexiona sobre la identitat, la vida, la família, el paisatge o el territori entre d'altres qüestions. Montserrat Domingo moderarà la presentació, que continuarà amb la projecció del vídeo 'Un aplaudiment' dels joves pagesos del Priorat, en què diversos joves pagesos i ramaders de la comarca reivindiquen la importància de treballar la terra I denuncien, de forma irònica i sarcàstica, la hipocresia de les administracions i de la societat en general vers la seva feina.

La jornada acabarà amb un torn obert de paraula i un vermut al jardí de la Cartoixa d'Escaladei.

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana està formada per una vintena d'entitats i d'institucions públiques i privades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments, diversos departaments de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l'associació Prioritat, que aglutina el teixit social i cultural de la comarca. Des d'un punt de vista jurídic i funcional, l'òrgan s'integra en l'estructura del Consell Comarcal del Priorat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: