Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Creu Roja reforça l’atenció a persones vulnerables gràcies a la Diputació de Tarragona

L’administració ha col·laborat amb l’entitat a través de quatre línies d’ajuda valorades en 238.875 euros

La Creu Roja reforça l’atenció a persones vulnerables gràcies a la Diputació de Tarragona La Creu Roja reforça l’atenció a persones vulnerables gràcies a la Diputació de Tarragona CREU ROJA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Gener 2024 23:11

La Creu Roja ha aconseguit mantenir en marxa diversos projectes essencials que l’entitat duu a terme amb col·lectius vulnerables a la demarcació. Aquesta col·laboració amb la Diputació de Tarragona ha estat fonamental per sostenir iniciatives dirigides a famílies en situació de risc d’exclusió social, persones que es troben en la recerca activa de feina, infants i joves, així com persones grans.

En total l’administració supramunicipal ha concedit quatre línies d’ajuda per valor de 238.875 €, que han permès reforçar aquests projectes.

Ajut alimentari

Famílies en situació vulnerable a la demarcació de Tarragona han rebut suport de la Creu Roja, mitjançant la seva xarxa d’oficines locals, gràcies a targetes moneder d’un valor de 80 euros cadascuna per a la cobertura de necessitats bàsiques al llarg del 2023.

Aquesta iniciativa ha estat possible amb el finançament de 172.070,50 euros proporcionat per la Diputació de Tarragona.

La implementació del sistema de targetes moneder ha rebut una “resposta positiva” per part dels beneficiaris, ja que permet adaptar les compres a les necessitats de cada unitat familiar i accedir a productes frescos i de temporada. A més a més, aquest sistema “contribueix a minimitzar l'estigma associat amb la recepció d'ajudes, dignificant l’experiència dels usuaris.

Atenció als infants en situació de dificultat social

La Creu Roja Joventut dona suport a infants i joves de 0 a 14 anys amb iniciatives que inclouen suport acadèmic, activitats d'oci i la distribució de berenars saludables mitjançant el programa de Promoció de l'Èxit Escolar.

La meta principal d'aquest projecte és “minimitzar l'abandonament escolar i facilitar l'adquisició d'hàbits i rutines que afavoreixin el desenvolupament dels infants i adolescents”, tot i que també es posa èmfasi en “reduir la inseguretat alimentària mitjançant la distribució de berenars per assegurar almenys una àmplia ingesta alimentària diària”.

Al llarg del 2023, el projecte s'ha implementat en nou assemblees i punts d'atenció de Creu Roja al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre (Tarragona, Tortosa, Reus, Valls, Amposta, Móra d'Ebre, La Ràpita, Salou i Priorat). En total, 204 infants i joves de la província han participat. Aquestes iniciatives han comptat amb el suport financer de la Diputació de Tarragona, que ha destinat una subvenció de 15.600 euros per fer-ho possible.

Millora de l’ocupabilitat de les persones

A través de diferents projectes orientats a millorar l'ocupabilitat de persones que, a causa de la seva condició (dones, joves, persones majors de 45 anys, etc.), es troben en una situació més complexa a l’hora de trobar feina, la Creu Roja a Tarragona ha impulsat la inserció laboral de prop de 300 persones, de les quals, 166 han trobat feina, un 55%.

Projectes com Puentes hacia el Empleo", "Itinerarios que Suman", "Primeras Oportunidades", "Desafío +45" i "Reto Social Empresarial” estan centrats a millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones. També han rebut suport econòmic de la Diputació de Tarragona, amb una subvenció de 44.000 euros per a l'any 2023.

Lluita contra la soledat

La Creu Roja també ha posat el focus en minvar els efectes negatius de la soledat en la persona gran, per afavorir el seu procés d’envelliment, les seves relacions i la permanència en el mateix entorn, per així millorar el seu benestar i qualitat de vida.

El projecte "Xarxa Social per a persones grans: Enreda't" persegueix “trencar amb la situació d'aïllament i soledat, a través del reforç i enfortiment de les relacions socials entre iguals del col·lectiu de persones grans amb risc i/o situació de vulnerabilitat”. La iniciativa ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, que ha destinat una subvenció de 51.161 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: