Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comuns Sumar proposa la creació d’una unitat de defensa del dret a l'habitatge per aturar "l'especulació immobiliària"

Albiach detalla que la nova eina serviria per assessorar, inspeccionar i mediar

La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, a la presentació de la candidatura a la demarcació de Tarragona per a les eleccionsdel 12 de maig La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, a la presentació de la candidatura a la demarcació de Tarragona per a les eleccionsdel 12 de maig NEUS BERTOLA / ACN
Societat ACN
Dimarts, 02 abril 2024 16:27

La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha proposat la creació d'una unitat de defensa del dret a l'habitatge per aturar l'especulació immobiliària i els desnonaments. "Tenim un problema greu d’accés a l'habitatge", ha denunciat Albiach, qui ha lamentat que, actuament, "si no és gràcies a la PAH, al Sindicat de Llogateres o altres entitats, molts veïns es queden en una situació de vulnerabilitat davant de grans tenidors". Una tasca que els comuns han defensat que també s'ha de portar a terme a través del govern de la Generalitat. Albiach ha detallat que la nova eina serviria per assessorar, inspeccionar i mediar, així com elaborar informes i propostes "per regular i garantir l'accés a l'habitatge".

Albiach ha anunciat la proposta durant la presentació de la candidatura del partit a la demarcació de Tarragona, que estarà encapçalada per Yolanda López com a cap de llista i Mario Téllez com a número dos. López i Téllez també han coincidit en què cal "situar el dret a l'habitatge al cor del pròxim govern de Catalunya".

A banda de les polítiques per garantir el dret a l'habitatge, la llista dels comuns a Tarragona també ha reivindicat que lluitaran per la millora de la mobilitat i l'impuls de la indústria verda al territori. "Tarragona no pot continuar amb un model de mobilitat sense inversions i en decrement de la conciliació de la vida", ha manifestat López, qui ha subratllat que "els tarragonins volen agafar el tren i poder arribar a temps a la feina i a casa".

López ha afirmat que la demarcació també és "líder" pel que fa a la manca d'inversions en polítiques de cures. En aquesta línia, ha posat d'exemple la Residència de Gent de Gran de Reus que "porta anys amb manca de manteniment" i que ara els residents es veuen obligats a marxar per "problemes estructurals" en l'immoble. Finalment, els candidats de Comuns Sumar han afegit que també lluitaran per "allunyar de Tarragona, macroprojectes com el Hard Rock".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: