Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra homenatjarà al torrenc Esteve Cañellas, víctima del nazisme

El memorial tindrà lloc el diumenge 5 de maig en el marc del Dia d’homenatge als espanyols deportats i morts a Mathausen

Imatge d'arxiu del Memorial Esteve Cañellas Margalló Imatge d'arxiu del Memorial Esteve Cañellas Margalló ANNA F./AJ. DE TORREDEMBARRA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 29 abril 2024 22:46

El Memorial Esteve Cañellas Margalló tindrà lloc el 5 de maig, Dia d'Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d'Espanya.

L'homenatge al torrenc que va morir el 15 de gener de 1942 a Gusen, un dels camps de concentració de Mauthausen, serà al jardí de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, a les 12 h. S'ha previst una conferència a càrrec de Jordi Bou, doctor en Història contemporània; lectures de textos a càrrec de la família de Cañellas Margalló, la lectura del manifest commemoratiu i una ofrena floral.

La data del memorial coincideix amb la commemoració de l'alliberament del camp de Mauthausen el 1945, on van internar més de 7.500 persones. Les dues commemoracions volen honorar la memòria d'aquestes persones i recordar que representen una part fonamental de la història, la lluita per la llibertat i la democràcia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: