Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Hospitalet de l’Infant construirà una nova residència per la gent gran

El ple ha aprovat un pressupost de 21,2 milions d’euros per al 2018

Imatge del ple celebrat a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Imatge del ple celebrat a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 01 Desembre 2017 09:34

El ple de l’Ajuntament de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat -amb els vots a favor del PSC i FIC, vots en contra d'ERC i el PDeCAT i l'abstenció per part del PP- el pressupost consolidat de la Corporació per a l’any 2018 que ascendeix a 21.253.067,39 euros.

La inversió més destacada és la construcció de la residència per a la gent gran amb una inversió d’1.431.000 euros. A més, altres inversions previstes per al 2018 són l’ampliació de l’Escola Mestral per treure el parvulari dels barracons (300.000 euros), la compra d’un edifici a Vandellós per a pisos assistits i per a pisos destinats a joves (200.000 euros), la millora de la Plaça de l’Ajuntament de Vandellós (275.000 euros), la millora de la climatització del pavelló esportiu de l’Hospitalet (235.000 euros) i la millora de carrers als nuclis de l’Hospitalet (152.000 euros) i de Masboquera (80.000 euros).

A banda, altres accions que es realitzaran serà l’adquisició de maquinària per a la neteja de carrers (90.000 euros), la millora de l’enllumenat públic perquè sigui més eficient des del punt de vista energètic (86.000 euros), la instal·lació d’un sistema de calefacció amb biomassa per a l’Ajuntament i per al centre de dia i la residència per a la gent gran de Vandellós (35.000 euros), l’arranjament de la piscina de Masriudoms (35.000 euros) i una actuació que servirà perquè es pugui aprofitar l’aigua de la depuradora de Vandellós per regar les terres de conreu (31.000 euros).

Per fomentar l’ocupació, el consistori té previst tornar a contractar veïns a l’atur mitjançant el Pla d’ocupació municipal (POM) al qual es destinaran prop de 600.000 euros. Entre els contractats hi haurà persones amb discapacitat. En el capítol de personal destaca també l’increment de la despesa –d’un 2,63%-, en previsió del possible increment salarial, de fins al 2% que podria incloure la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

L’alcalde del municipi, Alfons Garcia, va destacar que “amb aquest pressupost i sense incrementar la quantia dels impostos i taxes municipals, l’equip de govern pretén fer front a un exercici econòmic en què la prioritat continuarà sent donar resposta a les necessitats dels ciutadans, millorar els serveis que prestem i ajudar a la millora econòmica del municipi i dels seus veïns”. A més, de cara a l’any que ve, Garcia va avançar que el consistori “apostarà, especialment, per l’ampliació de serveis socials i les actuacions relacionades amb la sostenibilitat mediambiental, fins i tot assumint competències que no són pròpiament municipals”.

Altres acords

Al ple també es va aprovar la moció presentada pel grup municipal d’ERC “per la llibertat dels presos polítics” amb els vots a favor d’ERC, PDeCAT i la FIC, el vot en contra del PP i l’abstenció del PSC. A més, la moció presentada pel PSC i FIC “amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones”, es va aprovar amb tots els grups polítics municipals a favor. Finalment, la moció presentada pel grup municipal PDeCAT “sol·licitant l’acompliment del règim de periodicitat de les sessions plenàries ordinàries” es va rebutjar amb els vots a favor del PDeCAT, ERC i PP; i els vots en contra del PSC i de la FIC.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: