Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra tindrà un espai públic amb el nom d'1 d'octubre

El ple també va rebutjar una moció de Ciutadans de signe contrari que demanava anomenar un carrer amb el nom 'de la Unió'

Imatge del ple ordinari de Torredembarra celebrat el 15 de febrer Imatge del ple ordinari de Torredembarra celebrat el 15 de febrer AJUNT. TORREDEMBARRA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Febrer 2018 12:01

Torredembarra tindrà un espai, plaça o carrer o dedicat a l’1 octubre i seran els ciutadans els que podran decidir quin indret. El ple de l'Ajuntament de Torredembarra celebrat dijous passat va aprovar una moció del PDeCAT i Unió defentsant que cal reconèixer els votants, voluntaris i totes aquelles persones que van fer possible la celebració del referèndum. El PDeCAT diu que és una moció que destaca "el civisme i la democràcia i no és per separar". La moció va rebre el suport de dos dels socis de govern, ERC i l’Alternativa Baix Gaià (ABG), a més de la CUP i Avui Democràcia.

Per la seva banda, Ciutadans, PSC i PP van votar en contra de la moció perquè, si bé van condemnar la violència policial de l’1 d’octubre consideren que la proposta és "desafortunada". Precisament Ciutadans i PP van presentar una altra moció, en què demanaven que Torredembarra tigués un carrer que es digués 'De la Unió". Torredembarra ja té un carrer anomenat 'Unió', però el text de la moció demanava explicitament que es digui "de la Unió", amb l'objectiu de vincular-lo a la defensa de la unitat d'Espanya. El regidor de la CUP, Toni Sacristàn, de manera irònica, va voler entregar un plànol a la regidora del PP, perquè "sospitem que no sabien que a Torredembarra ja hi ha un carrer Unió". Aquesta moció va ser rebutjada per la resta de grups perquè només Ciutadans i PP hi van votar a favor.

El ple de dijous també donar suport a una moció del PSC per establir un sistema públic de pensions amb major igualtat de redistribució i reducció de les desigualtats. També es va aprovar una altra moció de Ciutadans que demanava que es fessin públiques les agendes dels càrrecs públics de l'Ajuntament que tenen dedicació total, parcial o per assistències. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: