Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus instarà el Govern a mantenir les 120 places de la Residència de Gent Gran

Prop de 200 persones protesten pel tancament davant del consistori, una vintena de les quals entren al plenari municipal

Treballadors, usuaris i familiars de la Residència de Gent Gran de Reus aplaudint l'aprovació de la proposta de declaració de suspensió del tancament de l'equipament durant el plenari Treballadors, usuaris i familiars de la Residència de Gent Gran de Reus aplaudint l'aprovació de la proposta de declaració de suspensió del tancament de l'equipament durant el plenari NEUS BERTOLA / ACN
Vida Municipal ACN
Divendres, 17 Novembre 2023 15:27

L’Ajuntament de Reus instarà al Govern a mantenir les 120 places públiques de la Residència de Gent Gran de la ciutat. Així s’ha aprovat aquest divendres en sessió plenària, després que tots els grups municipals hagin votat a favor d’una proposta, presentada per la CUP, per suspendre el tancament del centre assistencial. El govern municipal ha afirmat que ja s’està treballant per trobar una solució i que aquesta passaria per rehabilitar l’edifici actual o bé, traslladar el conjunt d’usuaris i treballadors “en bloc” a un altre immoble. Paral·lelament, prop de 200 persones s’han manifestat en una marxa des de la residència fins a les portes del consistori. Una vintena dels manifestants han accedit a la sala de plens.

La principal demanda del document que ha presentat la CUP és aturar el tancament de la residència, així com la recol·locació dels usuaris a altres equipaments, fins que no arribi l’informe tècnic que justifiqui les deficiències estructurals de l’immoble. En cas que les inspeccions acabin corroborant el tancament, des del grup municipal proposen estudiar la possibilitat de rehabilitar l’edifici sense necessitat d’aturar el servei.

Si aquesta última opció no és possible, el partit anticapitalista reclama que “es depurin responsabilitats” sobre les inspeccions que s’han anat fent al centre i que “no evidencien cap incidència greu”. Una qüestió que també ha estat subscrita pel govern municipal, però matisant que es farà “si s’escau”. “Si els informes diuen que realment no s’ha fet bé les coses sí que caldrà depurar responsabilitats, però si no és així no caldrà”, ha subratllat la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez.

La proposta de declaració també afegeix que “si l’equipament s’ha de tancar, s’ha de treballar perquè el trasllat dels residents actuals sigui en un sol centre i amb el mateix equip”, ha detallat la regidora de la CUP, Mònica Pàmies, qui ha afegit que la voluntat és “evitar el desarrelament dels pacients”.

Finalment, el document inclou que la “Generalitat de Catalunya adquireixi el compromís, amb la col·laboració total de l’Ajuntament de Reus, i garanteixi que les 120 places públiques, amb les quals compta la ciutat, no es perdin”.

Sobre les declaracions d’alguns treballadors que apunten que cap tècnic ha anat a la residència per poder elaborar “l’informe amb què el Govern es basa per tancar l’equipament”, Martínez ha assenyalat que no entendria que la Generalitat anunciés el seu tancament sense tenir el document. “Espero i desitjo que l’informe existeixi”, ha afirmat Martínez, qui considera que “no es pot prendre una decisió d’aquest caire sense tenir darrere un aval, com un informe tècnic, que digui que aquest edifici cau”.

Més reunions i mobilitzacions

Paral·lelament a la celebració del plenari, prop de 200 persones s’han manifestat des de la Residència de Gent Gran de Reus fins a l’Ajuntament per protestar contra del tancament de l’equipament. Totes elles han celebrat que tots els grups municipals hagin votat a favor de la proposta de declaració presentada per la CUP, però han subratllat que “la lluita continua”.

Una de les treballadores del centre i membre del comitè territorial de Drets Socials de l’IAC-CATAC a Tarragona, Carmen Mesas, ha afirmat que continuaran lluitant, perquè “no escampin els avis per les diferents residències privades de Reus”. “No volem que això passi, perquè per a ells això seria un trasbals enorme”, ha denunciat.

Mesas també ha anunciat que el Departament de Drets Socials ha convocat als treballadors, familiars i usuaris a una reunió el pròxim dilluns 20 de novembre, on esperen que els ensenyin el “suposat informe tècnic”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: