Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plantilla de CaixaBank a Tarragona exigeix la retirada de les mobilitzacions forçoses

Els treballadors i treballadores de l’entitat bancària s’han concentrat, aquest dimecres 24 d’abril, davant l’oficina situada a la Rambla Nova de Tarragona

La plantilla de CaixaBank s'ha concentrat davant l'oficina de l'entitat bancària de la Rambla Nova de Tarragona La plantilla de CaixaBank s'ha concentrat davant l'oficina de l'entitat bancària de la Rambla Nova de Tarragona ALBA SANCHA
Empreses Alba Sancha
Dimecres, 24 abril 2019 18:17

La plantilla de CaixaBank a Tarragona s’ha concentrat, aquest dimecres 24 d’abril, davant l’oficina de l’entitat bancària situada a la Rambla Nova, per exigir la retirada de mesures forçoses, principalment les mobilitzacions forçoses. Es tracta d’una mesura que CaixaBank ha adoptat arran de l’ERO en què es troba immersa l’empresa. A més, els treballadors i treballadores denuncien també el canvi de les seves condicions laborals i demanen que l’ERO no afecti els acords als quals s’havia arribat amb anterioritat.

“Ens demanen mobilitzacions forçoses”, ha explicat la treballadora i responsable de la secció sindical de CCOO a CaixaBank de la demarcació de Tarragona, Estefania Adell, que també ha assegurat que “s’estan comprometent molts drets laborals”. La sindicalista ha explicat que “és la primera vegada que fan un ERO”, i a més, “amb mobilitzacions forçoses sobre la taula”. Adell ha denunciat aquesta mesura, la qual pot arribar a suposar “una mobilitat geogràfica de fins a 100 quilòmetres dins de la mateixa província”. Una preocupació que va més enllà del desplaçament, ja que, segons ha assegurat la treballadora, la inquietud de la plantilla és que, al tractar-se d’un ERO, si el treballador o treballadora en qüestió rebutja la mobilització forçosa, és molt probable que la situació acabi en un acomiadament.

Aquesta situació podria afectar a un total de 49 persones a la demarcació de Tarragona, tal com ha detallat Adell, i a 2.157 treballadors i treballadores a tot l’estat espanyol. Fins ara, la plantilla havia acordat amb l’empresa que les mobilitzacions haurien de ser voluntàries. El problema és que si no hi ha suficients persones voluntàries per materialitzar els trasllats, les mobilitzacions forçoses començarien a afectar a treballadors i treballadores que no volen acatar aquesta mesura. La responsable sindical ha denunciat que la complicació de l’ERO no és només l’ERO, sinó que s’estan comprometent i modificant molts dels drets i condicions laborals de la plantilla, com la imposició de les 100 tardes per als gestors, l’obertura de les oficines els dimarts a la tarda o bé les baixes indemnitzacions que no garanteixen èxit en les adhesions.

De més de 30 oficines a 10

La plantilla de CaixaBank es troba immersa en un ERO a causa del canvi de model i una nova política d’empresa, segons ha apuntat Adell. Aquest canvi es basaria, principalment, en l’obertura de més call center, des dels quals es truca als clients i se’ls ofereixen els productes i serveis necessaris, mentre que, d’aquesta manera, el nou model afecta directament al tancament d’un nombre elevat d’oficines, segons ha detallat la treballadora. Tot i que la responsable sindical no ha pogut donar xifres exactes i actuals, si ha puntualitzat que Tarragona i Reus eren ciutats amb més de 30 oficines i “acabaran tenint 10”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: