Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dues empreses estarien interessades en el lloguer de la nau que deixarà la subcontractada d'Amazon a Constantí

Els treballadors i l'empresa Kuehne+Nagel començaran les negociacions la setmana vinent

Imatge d'arxiu del polígon industrial de Constantí Imatge d'arxiu del polígon industrial de Constantí ARXIU / INFOCAMP
Empreses ACN
Divendres, 24 Febrer 2023 12:39

Dues empreses ubicades al polígon industrial de Constantí estarien interessades en el lloguer de la nau que deixarà l'empresa subcontractada per Amazon, Kuehne+Nagel. Així ho ha assegurat a l'ACN l'alcalde del municipi, Óscar Sánchez, qui no ha volgut donar més detalls sobre quines són les companyies implicades ni quan es podria efectuar el contracte. Sánchez tampoc ha confirmat si la nova empresa podria absorbir els 150 treballadors afectats. El secretari del Comitè d'Empresa de Kuehne+Nagel, José Orellana, ha assegurat que la setmana vinent comencen les negociacions amb la companyia i espera que s'arribi a un acord similar al que ha obtingut la plantilla de Martorelles.

Segons Orellana, la previsió és que l'1 de juliol la nau ja estigui tancada, sense cap producte ni maquinària. Això significa que els contractes de la plantilla podrien finalitzar a mitjans d'abril. De moment, el secretari del Comitè d'Empresa confia en arribar a un acord i no haver d'arribar als jutjats.

Orellana s'ha mostrat preocupat davant la nova situació que afectarà els 140 treballadors subcontractats per Kuehne+Nagel, ja que és "molt complicat reubicar la plantilla". El secretari del Comitè d'Empresa ha explicat que la companyia només té una altra seu a Catalunya, la de Barcelona, on ja els han comunicat que no podran contractar-los davant la disminució del volum de feina. Pel que fa a la vintena de treballadors subcontractats per l'empresa CTC, Orellana creu que "ho tenen més fàcil", ja que la companyia té "diverses seus a Catalunya".

"No se li pot donar tant poder a una empresa tan gran", ha denunciat Orellana, qui considera que Amazon "destrueix més llocs de treball dels que crea". "Ens han fet treballar dissabtes, diumenges i festius, perquè es quedés, i després ha decidit marxar. Les condicions laborals d'Amazon són molt precàries", ha sentenciat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: