Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'empresa P3 Logistic Parks construirà una nau logística de més d'11 hectàrees al Mas Sunyer de Reus

L'Ajuntament assegura que es tracta del projecte logístic més gran que hi ha actualment a Catalunya

Imatge dels terrenys comprats per l'empresa P3 Logístic Parks al sector H12 'Mas Sunyer' de Reus Imatge dels terrenys comprats per l'empresa P3 Logístic Parks al sector H12 'Mas Sunyer' de Reus NEUS BERTOLA / ACN
Empreses ACN
Dimarts, 19 Setembre 2023 15:31

L'empresa P3 Logistic Parks ha comprat un terreny de 175.000 metres quadrats ubicats al sector industrial H12 Mas Sunyer de Reus per tal de construir una nau logística superior a les 11 hectàrees. Segons l'Ajuntament, es tracta del major projecte logístic que hi ha actualment a Catalunya. La previsió és que els treballs de construcció s'iniciïn durant la segona meitat del 2024 i finalitzin a mitjans del 2025. El director general de la companyia, Javier Mérida, no ha detallat la inversió de l'actiu ni quina empresa estaria interessada en adquirir-ho. Tot i això, ha confirmat que la infraestructura està pensada per a empreses que facin grans distribucions i que puguin donar servei a la península Ibèrica, al sud de França i al nord d'Itàlia.

Després de quatre anys de treballs per a la reparcel·lació del sector H12 Mas Sunyer de Reus, aquest dimarts l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el director general de P3 Logistic Parks, Javier Mérida, han escenificat la compra del terreny d'aquest sòl industrial per poder instal·lar-hi una extensa nau logística.

Sandra Guaita i Javier Mérida

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el director general de P3 Logistic Parks a Espanya, Javier Mérida, després d'anunciar la compra (N.B.)

"No és el final de res, és el principi de tot", ha subratllat Guaita, qui ha afegit que "eren necessàries les modificacions urbanístiques iniciades el 2019" per poder executar ara el projecte de P3 Logistic Parks, que ocuparà una superfície equivalent a quinze camps de futbol.

Segons fonts municipals, la nau comptarà amb una superfície total de 111.250 metres quadrats, on s'inclourà un magatzem de 107.900 metres quadrats i àmplies oficines de 3.350 metres quadrats. L'estructura tindrà una alçada d'11,5 metres i també disposarà de molls de càrrega i places d'aparcament.

Reus, una ciutat estratègica

L'alcaldessa de Reus ha celebrat que es tracta d'una "oportunitat importantíssima per al municipi" que ajudarà a "consolida la ciutat com una zona d'alt valor per la seva activitat econòmica i ubicació estratègica". "Aquesta nova plataforma logística passarà a ser la implantació empresarial més important pel que fa a espai ocupat a la ciutat i tindrà un impacte econòmic significatiu per a Reus i el seu entorn", ha afegit Guaita.

Per la seva banda, el director de la companyia, Javier Mérida, ha subratllat que l'objectiu de l'empresa és donar sortida a la gran demanda de sòl que hi ha a Catalunya. Mérida ha afirmat que amb aquest nou projecte contribuiran a "millorar els nivells baixos de disponibilitat de superfícies logístiques de gran format en localitzacions estratègiques per a la distribució regional i internacional multimodal".

Preguntat per la idoneïtat de la capital del Baix Camp, Mérida ha assegurat que "la proximitat amb el Port de Tarragona, l'Aeroport de Reus i amb la ciutat de Tarragona -que juntes sumen més de 200.000 habitants-, sumada a les connexions per carretera fan de Reus una ubicació estratègica des del punt de vista logístic".

Finalment, Guaita ha confirmat que des del consistori també s'està treballant en altres zones de la ciutat, com el Tecnoparc, per tal de convertir Reus "en un mercat atractiu per a operadors nacionals i internacionals". "

P3, un dels principals propietaris a Espanya

P3 Logistic Parks va començar a operar el 2016 i està especialitzada en l'adquisició i gestió d'actius immologístics. Actualment, compta amb més d'una vintena d'actius que sumen 835.000 metres quadrats i una bossa de sòl per al desenvolupament de més de 230.000 metres quadrats addicionals, segons han afirmat fonts municipals.

A Catalunya, compta amb dos actius a Abrera i Parets del Vallès, que sumen més de 40.000 metres quadrats i on s'hi sumarà la nova planta de Reus, així com una altra a Sant Fruitós de 33.000 metres quadrats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: