Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arnau Dols (millor nota de Selectivitat a la demarcació): “M’esforço perquè no em pugi al cap”

L’estudiant tarragoní resident als Pallaresos diu que opta per fer Medicina a Reus o Matemàtiques i Física a Barcelona

Arnau Dols, estudiant de l'IES Martí Franquès de Tarragona, ahir, als Pallaresos, on resideix actualment Arnau Dols, estudiant de l'IES Martí Franquès de Tarragona, ahir, als Pallaresos, on resideix actualment JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Ensenyament Marina Martínez
Dissabte, 01 Juliol 2017 10:32

Arnau Dols Férrez (Tarragona, 2000), estudiant de l’Institut Martí Franquès de Tarragona, ha aconseguit la millor nota a les proves de Selectivitat de la demarcació de Tarragona amb un 9,75. Amb aquesta nota -que li permet estudiar el que més li agradi- es planteja decantar-se per Medicina o bé fer el doble grau de Matemàtiques i Física.

Comencem des del principi. Com es va preparar les proves de Selectivitat?

En realitat vaig treballar durant tot el Batxillerat i després, en el moment de fer les PAU, vaig estudiar les últimes tres setmanes. Crec que va ser més important treballar durant el curs que no pas haver estudiat les setmanes prèvies.

Va tenir algun inconvenient durant les proves?

La dificultat va ser l’esperada. Tot i la gran polèmica amb l’examen de Filosofia, en el meu cas no vaig trobar res d’estrany; de fet, jo vaig treure un deu.

Això li anava a comentar. Les seves millors notes les va treure a Castellà i a Filosofia.

Sí, aquestes van ser les millors notes que vaig treure i la pitjor va ser amb l’assignatura Química, que vaig obtenir un nou.

Què va passar amb Química?

El vaig trobar molt teòric però els errors comesos van ser errors propis. No hi ha res que pugui criticar de l’examen.

S’esperava treure de nota un 9,75?

Esperava una nota alta -sobretot per entrar a la carrera- però no tan alta.

Quina carrera vol estudiar?

De moment estic dubtant entre fer Medicina, a Reus, o Matemàtiques i Física, a Barcelona-. Fins el dia 3 de juliol puc decidir què estudiaré, però ara mateix, em decanto per Medicina.

Quins consells donaria als futurs estudiants de Selectivitat?

Les PAU són un tràmit per veure si estàs preparat per estudiar la carrera. Jo els hi diria que estudiessin tot el Batxillerat, no memoritzant; sinó aprenent. Posteriorment, a les PAU, simplement has de demostrar que has après tot aquest cúmul de coneixement, que ho has entès i que ho aplicaràs d’una manera o una altra.

Amb la seva nota ha sigut el millor estudiant de la demarcació de Tarragona. Com va ser el moment en que li van comunicar?

Bé, em van trucar a les 10h i al saber-ho em va motivar. M’esperava que algú em digués alguna cosa perquè ja m’havien comunicat que era dels vint millors de Catalunya. No ho desitjava fervorosament però va estar prou bé.

Com se sent a l’haver tret la nota més alta de la demarcació?

Estic fent un esforç perquè no se’m pugi al cap. Fa una mica de ràbia no haver tret cinc centèsimes més i així haver empatat amb les quatre millors de Catalunya; però els dono la meva enhorabona ja que segur que ho han treballat més que jo. D’aquí uns dies no se’n recordarà ningú de tot plegat, però m’alegra saber que m’han pagat el primer any de carrera per la matrícula d’honor i que puc entrar a les dues opcions que volia.

Per acabar, quins reptes inmediats es planteja ara?

M’he proposat treure’m el carnet de conduir, treballar com a professor de repàs i gaudir de l’estiu amb la meva família i amics.

Segur de si mateix

Arnau Dols, veí dels Pallaresos, ja tenia clar des del principi quines serien les dues carreres que voldria estudiar. Amb molta seguretat i un treball constant darrere, ara pot escollir qualsevol sortida professional. Es declara un apassionat del teatre tot i que aquest estiu vol gaudir envoltat de la família i els amics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: